KRISTIANSAND: Meteorologisk institutt går i kveld ut og advarer mot glatte kjøreforhold i Agder-fylkene når nedbøren faller som sludd og snø over Sørlandet i morgen tidlig.

— Vi er usikre på nedbørsmengden, men det ser ut til at vi kan få 10-15 millimeter med nedbør, noe som gir 15-20 centimeter med snø. Det kan fort kan føre til at kjøreforholdene blir litt plundrete i morgen, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til fvn.no.

Kolonnekjøring

I dag har kraftig vind og sterk kuling preget kysten og innlandet. I kombinasjon med snø har det resultert i vanskelige kjøreforhold til fjells. I dag er det iverksatt kolonnekjøring over riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli, mens Haukelifjell er stengt for all trafikk som følge av uværet i dag.

Ifølge værvarselet vil vinden ha avtatt innen den første snøen faller i morgen tidlig.

— Vi får fortsatt denne vinden fra sørøst, men den blir nok ikke så sterk som den har vært i dag, anslår meteorologen.

Varsler stiv kuling

Både langs kysten og Lindesnes kan vinden komme opp i stiv kuling, mens det er ventet liten kuling langs resten av kysten i morgen.

Men selv om vinden løyer, blir det altså snø å rutte med for både brøytemannskap og trafikantene.

— Til nå har vi hatt en frontsone som har vært stasjonær i Nordsjøen, men nå ser det ut til at den kommer inn over landet vår og gir økende nedbør i begge agderfylkene. Men det blir lokale variasjoner.

— Det er varmegrader langs kysten, så der vil nok snøen falle som sludd, mens den blir tørr og fin innover landet.