LINDESNES: — Det var mange av guttene som så for seg at det ikke skulle bli tur i det hele tatt, så at vi nå har fått dette på plass er bare helt fantastisk, sier trener for Giv Akts gutter-16-lag, Leif Vinsjevik.

Fædrelandsvennen skrev onsdag om fotballaget som hadde jobbet dugnad i to år for å få råd til å dra på drømmeturen; fotballtur til England. Utallige timer med salg av småkaker, julekranser, og varetelling så ut til å være tapt.

12 timer og 70.000 kroner

Vinsjevik, som selv jobber i byggebransjen, ante råd og sendte mail til det som kan krype og gå av næringsliv i Lindesnes og Mandal. Responsen var enorm.

— På 12 timer hadde vi samlet inn 70.000 tusen kroner, og kunne fortelle guttene at det ble tur. Så mange ville støtte oss at jeg måtte takke nei til fire-fem stykker, siden vi allerede hadde nok, sier treneren.

Fotballkretsen ville bidra

15–16 bedrifter bidro med 5000 kroner hver. I tillegg ville Agder fotballkrets også bidra, men da hadde laget allerede fått det de trengte.

Litt endring av rute blir det for Lindesnes-laget. Turen til England går med KLM fra Sola lufthavn i Stavanger. På vei hjem lander de på Torp, Sandefjord. Flyreisen har en verdi på 60.000 kroner. I tillegg har de blitt sponset taxi-tur til og fra flyplassene.

— Det er jo siste reisen sammen som guttelag. Vi må bare rette en sto takk til næringslivet i Lindesnes og Mandal, sier Vinsjevik.