KRISTIANSAND: Politiet har fått melding om flere utforkjøringer tirsdag morgen. Foreløpig har operasjonssentralen opplyst om to utforkjøringer i nærheten av Froland, og både veivesenet og bibergerne bekrefter at området er utsatt.

— Vær varsom

— Det har blitt noen trafikkuhell utover morgenen og formiddagen. Folk bør være varsomme om de skal kjøre steder der det har vært minusgrader og fuktig, sier operasjonsleder Vidar Otto Neset til Fædrelandsvennen.

Han har ikke oversikten over hvorvidt noen av uhellsbilene hadde sommerdekk.

Så langt er det ikke meldt om personskader som følge av uhellene.

Klokken 09.30 hadde en bil havnet i grøfta ved Kverve. Føreren rekvirerte selv bilberging og kjørte om legevakten for rutinemessig sjekk da et mindreårig barn var med i bilen.

Kjørt til sykehus

Klokken 10.13 meldte AMK om en bil som hadde kjørt av veien på Blakstadheia i Froland. Bilfører og to barn ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til sykehuset i Arendal.

Politiet dro til stedet. Heller ikke her meldes det om personskade.

Les:

Gjør tiltak

Veitrafikksentralen melder om glatte veier stedvis på E 18 og mot Froland.

— I tillegg til et trafikkuhell ved Sørlandsparken har vi fått melding om at det er noe glatt på riksvei 42 mellom Frolands verk og Vegusdal, forteller trafikkoperatør Svein Roger Dalen.

Han forteller at entreprenøren der skulle ut for å salte strekningen.

Veivesenet har gjort tiltak flere steder for å hindre flere uhell. Mandag kveld startet også Kristiansand kommune å salte veiene.

Les:

Bilbergere

Viking Arendal har hatt en relativt travel morgen.

— Vi har hjulpet flere biler så langt i dag. Heldigvis var det ikke personskader på noen av dem. De har fått problemer på strekninger det ikke har vært saltet på. Jeg vil virkelig oppfordre folk til å kjøre forsiktig, sier bilberger Roar Josefsen.

Han forteller om glatt vei få kilometer innover i landet, primært mot Froland.

Viking i Mandal, Kvinesdal, Kristiansand, Evje og Bykle har derimot ingen hendelser å melde om i forbindelse med glatte veier tirsdag morgen.

Glatt veibane

Klokken 07.30 hadde også en bil kjørt inn i autovernet på E 18 like øst for avkjøringen til Ikea.

— Det er ikke meldt om noen personskader. En politipatrulje er blitt sendt til stedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Otto Neset.

Det er uklart hva som har ført til uhellet.

— Det dreier seg om en bil som har vært uheldig. Vi har varslet Statens vegvesen om at det er noe glatt veibane akkurat her, forteller Neset.

Nytt uhell

Klokka 08.48 fikk politiet melding om nok et uhell på E 18. Denne gangen ved Studeheia i Lillesand.

— Nok en bil har kjørt av veien. Heller ikke her skal det være snakk om noen personskader, sier operasjonsleder Neset.

En politipatrulje ble sendt til stedet, og Statens Vegvesen er blitt varslet.