FLEKKEFJORD: — Vi godtar intet annet enn ja til tunnel. Nå har vi ventet lenge nok. Det vil være et gedigent løftebrudd hvis noe annet vedtas, sier aksjonsleder i Hidra Landfast, Kjell Larsen.

Sammen med prosjektleder Karl Olav Jægtnes og 40 andre hidravaser har han busset inn til fylkestingets møte på Ernst Hotel i Kristiansand Hidra Landfast var vedtatt, og skulle koste 423 millioner kroner. Men anbudsrunden viser sprekk på 80 millioner kroner. Da fikk fylkeskommunen og veivesenet kalde føtter.

Flekkefjord immune har i ellevte time kastet en løsning på bordet hvor kommunen vil dekke betydelige deler av ekstrakostnaden. Alternativt ønsker kommunen en utsettelse for å bearbeide prosjektet.

— Blir det nei i dag, er saken tapt. Det må ikke skje. Det ligger dessverre an til det, men i så fall er det løftebrudd fra mange partier, KrF og Høyre har tunnelen i sine programmer. Hva skal vi med partiprogrammet hvis ikke de betyr noe, sier Larsen, som lover at fylkespolitikerne skal kjenne presset ut over dagen.

Avisen Agder hadde mandag et større oppslag hvor tidligere ledelse i Landfast-aksjonen beskylder fylkesordfører Terje Damman for å ha manipulert hele saken. Nils Olav Vågen mener fylkesordføreren er mot prosjektet i kulissene, mens partiet er for offentlig. Det kan bli en temperert ettermiddag i fylkestinget.