En mann ble søndag kveld hengende fast i en fjellskrent på Høgfjell i Flekkefjord. Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: — På toppen av Høgfjellet hørte jeg noen stemmer og så noe som blafret nede forbi utsiktspunktet på toppen. Det viste seg at en mann hang fast i en slags fallskjerm i fjellskrenten, opplyser mannen til Fædrelandsvennen.

Han klarte å ta seg ned til en fjellhylle to meter over mannen som hang fast, men kom ikke nær nok til å kunne hjelpe ham.

— Jeg fikk kontakt med ham. Mannen hadde selv ringt etter hjelp, forteller han.

Senket ned tau

Politiet fikk melding om episoden klokken 21.56. Kort tid etterpå ble politi, brann og ambulansepersonell sendt til stedet.

— Vi fikk melding av brannvesenet, som sendte av gårde folk med klatreustyr. De kom seg opp og fikk stabilisert mannen, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Klokken 22.50 hadde man klart å flytte mannen opp på fjellhyllen som turgåeren hadde tatt seg ned til.

— Da brannvesenet kom til stedet, fikk de senket ned et tau til mannen. Han bandt det selv fast til fallskjermen og de fikk heiset ham opp på fjellhylla, forteller turgåeren til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer skal mannen som ble hengende fast i fjellet være en politimann fra distriktet. 39-åringen opplyste at han hadde smerter i ryggen og ble sendt til en sjekk på sykehuset.

— Han ble løftet ned av Sea King og sendt til Flekkefjord sykehus. Etter en liten kontroll ble han sendt hjem, sier Solås.

- Paraglider tatt av vinden

39-åringen har forklart at han var på joggetur i området for å trene til et turløp.

— Han har forklart at han hadde med seg en paraglider i sekken som ekstra vekt. Da han kom på toppen av Høgfjellet åpnet han sekken. Paraglideren skal da ha blitt tatt av vinden, slik at både han og skjermen gikk utfor kanten og han ble hengende på utsiden, sier Solås.

Høgfjellet ligger på Glendrange i Flekkefjord. Fjellet er et at de mest populære utfartsmålene i Flekkefjord-distriktet.