BIRKENES: Skolen har i ettermiddag samlet samtlige elever ved skolen for å snakke ut om den uhyggelige opplevelsen. Ulykken som skjedde ved Toplandsheia nord i kommunen, har gått hardt inn på både stab og elever.

Som en familie

— Når en slik ulykke rammer en av våre elever, så går det sterkt innpå oss. Det blir ekstra spesielt på en skole som vår hvor vi bor så tett på hverandre. Vi er som en stor familie, sier rektor Birkeland til Fædrelandsvennen.

Det var like etter klokken 10 torsdag formiddag at nødetatene fikk melding om at en buss hadde gått i grøfta like før Toplandsheia. 12 elever skulle på skitur da ulykken inntraff. En av lærerne ved skolen var sjåfør på bussen.Bussen skal ha fått problemer i en bratt bakke. I et forsøk på å få bussen i gang, skal flere elever ha gått ut for å skyve kjøretøyet. Bussen skled da utfor ei grøft. En elev ble liggende fastklemt under bussen i over én time.

Går greit

Rektor og administrasjonslederen ved skolen var raskt på ulykkesstedet. Birkeland opplyser at elevene tar det fint tross omstendighetene.

— Alt ser heldigvis ut til å gå godt med den skadede eleven, men jeg kjenner ikke skadeomfanget og vet ikke hvilke skader han er påført, opplyser Birkeland.

Rektoren opplyser at skolen har opprettet et kriseteam som tar seg av de involverte elevene. Kommunens psykososiale team er også koblet inn i saken.

— Fagpersoner vil foreta debrief med elevene. Ellers avventer vi situasjonen, sier rektoren.