Vakthavende oppsynsmann Øyvind Markussen i Kristiansand kommune undersøkte stedet søndag.
Deler av denne veien på Vige har rast ut.
Deler av denne veien på Vige har rast ut. Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: — Det er ikke helt bra at det er gravd 90 grader rett ned. Det er så lite som skal til for at det raser, sier vakthavende oppsynsmann i Kristiansand kommune, Øyvind Markussen.

Da han ankom Vigeveien søndag formiddag var deler av veien borte, og muren som hadde skilt bilveien og anleggsarbeidet hadde rast ned. Markussen mener regnet har spilt en stor rolle.

— Det kraftige regnskyllet i går kombinert med mye trykk mot asfalten er vel det som har gjort det, sier Markussen.

Flere personbiler klarte akkurat å sno seg gjennom på det lille veistykket som var igjen. Oppsynsmannen anbefaler ingen med større transportmidler enn personbiler å ta seg fram til Fylkesmuseet. Samtidig er han ikke redd for at det skal rase mer utover dagen.

— Busser og annen tungtransport får uansett ikke plass. Vanlige personbiler klarer å passere, og skal ikke være tunge nok til at veien raser igjen.

Ingeniørvesenet har fått oppgaven med å fikse veien. Markussen sier de mest sannsynlig vil fjerne kantsteinene på motsatt side av hvor raset gikk, for å skape en bredere vei.

— Det burde i utgangspunktet vært gjort før dette skjedde. Slik ville ikke bilene måtte kjøre så tett inntil gravearbeidet, sier han.