KRISTIANSAND: — Dette er et tilbud til de som er spesielt talentfulle, for å stimulere dem faglig, sier Ronny Løkås, opptaksleder ved UiA.

UiA-Ung er UiAs nye satsningsprosjekt. Det er et tilbud til elever ved videregående skoler som ønsker å ta fag ved universitetet samtidig som de gjennomfører sin vanlige skolegang ved sin videregående skole. Man må ha gode videregående karakterer i de emnene som de skal ta ved UiA. Fristen for å søke gikk ut 5. august, men UiA har foreløpig ikke mottatt noen søknader. Det er de videregående skolene som må søke på vegne av elevene.

Ingen søkere

Tilbudet ble starta opp på grunn av etterspørsel.

— Rådgivere ved flere videregående skoler har etterlyst dette, forteller Løkås og fortsetter:

— Vi vil strekke oss langt for å få inn de som ønsker dette, også selv om fristen har gått ut.

At videregående skoler ikke har startet høstsemesteret ennå, kan være noe av grunnen til at ingen har søkt om plass ved UiA.

— Flere videregående skoler har vist interesse. Vi snakket for eksempel med Kristiansand Katedralskole fredag. Vi håper at det skal komme inn noen i år selv om fristen i utgangspunktet har gått ut, sier Ingvild Sebu Miland ved UiA.

Flere nyheter ved andre skoler

UiA har også to nye studier å by på i år. Både masterstudium i bygg, som skal starte i Grimstad, og en bachelorgrad i markedsføring og ledelse er nye av året.

— Markedsføring og ledelse ble etablert da BI la ned sine studier i Kristiansand. Da fant vi ut at vi kunne tilby dette, sier Greta Hilding ved UiA.

UiA er ikke den eneste skolen som har nyheter til studentene sine. Også ved Ansgar Teologiske Høgskole har de to nye studier i høst.

— Vi har en ny mastergrad i ledelse og menighetsutvikling, og et nytt bachelorstudium som heter bachelor i kultur og samfunnspsykologi, forteller Øyvind Skjegstad, studieleder ved Ansgar Teologiske Høgskole.

Mastergraden er et deltidsstudium som tas over fire år og er rettet mot dem som allerede arbeider innenfor kirke- og menighetsorganisering.

Tv-studio og studentboliger

I tillegg til studiene kan Ansgar Teologiske Høgskole skilte med 40 nye studentboliger.

— De er helt nye, og skal innvies nå, sier Skjegstad.

Ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen er det ingen faglige nyheter i høst, men studentene der kan glede seg til å ta i bruk et nytt tv-studio.

— Vi kan tilby studentene våre et nytt tv-studio når de kommer i høst, forteller Ingar Hjelset, konstituert viserektor ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen til Fædrelandsvennen.

Tv-studioet har blant annet greenscreen-muligheter, og er bygget i sommer.

UiA og Ansgar Teologiske Høgskole har studiestart mandag 12. august, mens Mediehøgskolen starter opp tirsdag 13. august.