OSLO: Det melder hans sønn, Per Valebrokk, på Twitter, skriver Aftenposten.no.

Kristiansanderen skrev de siste årene fast for Aftenposten i spalten «på en søndag».

«Til vakkert vintervær på Rikshospitalet sovnet Kåre Valebrokk, vår kjære ektemann, pappa og bestefar, stille inn klokken 10:20 i dag», skriver sønnen på Twitter.

— En legende

Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten, sier det er en stor journalist og et flott og fargerikt menneske som nå er død.

- Kåre var en av legendene i det moderne presse-Norge, både som journalist, som sjefredaktør, utvikler av det moderne Dagens Næringsliv og som TV 2-sjef.

— Han hadde en gjennomfestet posisjon som journalist og redaktør. Han var formuleringssterk, replikksterk, fargerik og et usedvanlig hyggelig menneske, sier Stanghelle.

I Aftenposten har Kåre Valebrokk vært fast spaltist siden 2000 og inntil han ble syk i fjor.

Et liv i pressen

Kåre Valebrokk arbeidet 37 år i pressen, og var sjefredaktør i Dagens Næringsliv i perioden 1985- 1999. Fra 1999 -2007 var han sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Han var født i Kristiansand 17. desember 1940. Han begynte i Morgenblandet på begynnelsen av 1960-tallet. I 1979 begynte han å arbeide for VG.

I 1984 begynte han sitt virke i Norges handel- og Sjøfartstidende. Han steg raskt i gradene og to år ble han sjefredaktør for avisen, som senere ble til Dagens Næringsliv.

Medieleder

I 1999 tok Kåre valebrokk over som TV 2-sjef og var både sjefredaktør og administrerende direktør. Under hans ledelse utviklet TV-kanalen seg til et mediehus med satsning på flere plattformer.

Etter at han gikk av som TV 2-sjef fortsatte han som kommentator, blant annet for Aftenposten.

Kåre Valebrokk ble 72 år gammel.