OSLO/KRISTIANSAND: — Det var en fantastisk følelse, og jeg er i lykkerus. Det har ligget mye hardt arbeid bak, og da er det utrolig godt å få det til, sier Øyvind Berdal.

Hard konkurranse

Med 98 mot 94 stemmer vant han lederkampen i NSO. Etter mye prat og lobbyvirksomhet fikk Øyvind Berdal endelig ledervervet.— Hva vil du bruke din posisjon til?

— Jeg vil jobbe for NSOs politikk, og vår viktigste prioritering er heltidsstudenten. Dette handler om studiekvalitet. Man må ha muligheten til å studere på fulltid, og derfor trenger vi 11 måneders studiestøtte og knytte dette opp mot grunnbeløpet i folketrygden (1,5 G), sier Øyvind Berdal.

Han presiserer at han også vil kjempe for å bevare prinsipper som rett til gratis høyere utdanning for norske og utenlandske studenter.

— Vi vil bevare eksisterende rettigheter, og kjempe for nye rettigheter for studenter, sier Øyvind Berdal som har en bachelorgrad i statsvitenskap fra UiA.

Nå jobber han fulltid i Studentorganisasjonen i Agder (STA), og har planer om å fullføre en master i offentlig politikk og ledelse.

- Blir spennende

1. juli drar han til Oslo for å ta fatt på den nye jobben som NSO-leder.

— Det blir veldig spennende. Det at jeg kommer fra UiA viser at det ikke bare er studenter fra de største utdanningsinstitusjonene som kan oppnå viktige verv i NSO, sier Øyvind Berdal.

Øyvind Berdals viktigste jobb i tiden fremover vil være å få NSOs politiske prioriteringer inn i partiprogrammene frem mot stortingsvalget i 2013.