ARENDAL: To timer er satt av til fredagens møte, der arendalsordfører Einar Halvorsen sammen med varaordfører og opposisjonsleder skal legge frem sine krav til ledelsen ved Sørlandet sykehus – sykehusdirektør Jan Roger Olsen og styreleder Peder Olsen. Foranledningen er bekymringen over at viktige sykehusfunksjoner forsvinner til Kristiansand — sist operasjonene av prostatakreft og nyrekreft.

Halvorsen vil ikke ha det til at han kaller sykehusledelsen "inn på teppet".

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal møter fredag sykehusdirektør Jan Roger Olsen. Foto: Tore Andre Baardsen/arkiv

— Nei, vi ønsker bare samtaler. Men det er ingen hemmelighet at vi ser at stadig flere funksjoner plukkes vekk fra Arendal, sier arendalsordføreren til fvn.no.

I samråd med fagpersonell på sykehuset i hjembyen, har Halvorsen utarbeidet en liste med krav. De skal han legge frem for sykehusledelsen i morgendagens møte. Torsdag kveld vil ikke Halvorsen ut med det presise innholdet i kravene, men de er ikke "urimelige", påpeker han han.

I en e-post Halvorsen sendte pressen før møtet heter det at han vil ha klarlagt "hvilke tiltak som vil bli igangsatt for å sikre en fornuftig funksjonsfordeling mellom de to sykehusene i henhold til strategiplanen".

Selv mener Halvorsen intensjonene for sykehusdriften er brutt.

— Vi skulle ha to likeverdige sykehus. Nå blir kreftbehandlingen sentralisert. Og etter hvert kan mer falle bort, sier Halvorsen.

Ordføreren er bekymret for at også kirurgisk avdeling kan være i fare i Arendal. Forsvinner den, får det alvorlige konsekvenser for sykehuset, påpeker han:

— Her må vi vite mer om fremtiden. Jeg har kontakt med fagpersonell på sykehuset. Det er en utrolig viktig arbeidsplass for 1300 mennesker, sier Halvorsen til fvn.no.