EVJE OG HORNNES: Av de rundt 200 som stemte under valget på Setesdal videregående skole avdeling Hornnes valgte hele 37,6 prosent å stemme på Høyre. Fremgangen fra 2009 er formidabel. Den gangen var det kun 5,4 prosent som stemte Høyre. På samme tid har Fremskrittspartiet falt fra 29,3 til 3,2 prosent.

VIPPET NED: Kjell Ingolf Ropstad møtte til valgdebatt i sin hjemkommune, og fikk tredje flest stemmer. Foto: Sondre Steen Holvik

Høyre hadde sendt Markus Weierud helt fra Drammen til Setesdal for å delta i debatten. Weierud er politisk sekretær i Unge Høyres Landsforbund og bystyremedlem i Drammen. Hans argumenter har tydeligvis nådd hjem hos de unge setesdølene. Det er imidlertid Svein Harberg, listetopp i Aust-Agder, som får nytte av Høyre-vinden i fylket.Arbeiderpartiet ble nest størst i dette valget med 30,7 prosent.

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad er førstekandidat for Kristelig Folkeparti i Aust-Agder. Ropstad deltok i debatten i forkant av valget i sin hjemkommune, og var den mest kjente politikeren i panelet. Han fikk en uttelling på 9,6 prosent, en nedgang på seks prosentpoeng fra sist skolevalg samme sted. For åtte år siden var partiet mer enn dobbelt så store som nå.

Skolevalget 2013 er i gang på skolene i Norge. Setesdal videregående skole avdeling Hornnes har publisert sine resultater på skolens hjemmeside. De fleste andre resultatene blir kjent til uken.