RØYK: Både politiet og Frank Gran ved Scand Boats mener søppeldunken selvantente. Foto: Frank Gran / Scand Boats

GRIMSTAD: Da de ansatte i Scand Boats på Fevik kom på jobb onsdag morgen, ble de møtt av et røykfylt og nedsotet produksjonslokale.

I løpet av natten hadde en søppeldunk tatt fyr, og brannen spredte seg til et båtskrog og et forheng før sprinkelanlegget ble utløst.

— Det kunne fort gått mye verre. Hvis ikke sprinkelanlegget hadde blitt utløst, kunne flere båter gått tapt, forteller produksjonssjef Frank Gran ved Scand Boats til Fædrelandsvennen.

Vet ikke årsaken

Politiet fikk melding fra de ansatte om brannen klokken 08.30. — Brannen var da slukket av sprinkelanlegget. Vi vet ikke helt årsaken til brannen, men det er mye som tyder på selvantenning, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt.

Produksjonssjefen priser seg lykkelig over at sprinkelanlegget fungerte.

Smeltet

— Det har tydelig vært mye røyk i lokalet. Alt som stod inne i lokalet var svart av sot. Til og med båter som stod helt i andre enden av lokalet var nedsotet, men de kan heldigvis rengjøres, sier han.

Båtskroget kan imidlertid bare kastes, ifølge Gran.

— Skroget var tatt ut av støperiet og inn i produksjonshallen. Det stod ved siden av søppeldunken som tydeligvis har selvantent. Både skroget og et forheng smeltet i brannen, forteller Gran.