KNUSTE VINDUER: Seks biler ble utsatt for innbrudd i natt. Det ble blant annet sjålet navigasjonsutstyr fra bilene. Foto: Morten Boswarva
KNUSTE VINDUER: Seks biler ble utsatt for innbrudd i natt. Det ble blant annet sjålet navigasjonsutstyr fra bilene. Foto: Morten Boswarva

KRISTIANSAND: Innbruddene ble begått i løpet av natt til torsdag.

Totalt er seks biler fra Bavaria i Sørlandsparken blitt utsatt for innbrudd. Det er stjålet navigasjonsutstyr og andre komponenter fra «bilens hjerne» fra flere av dem.

— Det har skjedd mellom klokka ni i går kveld og klokken sju i dag tidlig. Det ble oppdaget av dem som jobber der, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Fædrelandsvennen.

Skader for en halv til én million

Ifølge daglig leder i butikken, Jarl Richard Dalen, er det snakk om store verdier.

— Totalt sett er det sikkert snakk om kostnader på over en halv million kroner. Men vi har egentlig ikke peiling på hvor mye det blir til slutt, sier han.

Jan Nesland, leder ved Randesund politistasjon, bekrefter at seks biler er ødelagt.

— Det er mye skader på bilene også. Glass er knust og det er riper i lakken. Totalt beløper verdiene seg nok til mellom en halv og én million kroner, sier Nesland.

- Skjønner ikke hva de skal bruke det til

Det var en ansatt som oppdaget tyveriet. Seks av bilene hadde fått vinduene slått inn.

— De har stjålet ulike komponenter. Det er navigasjonsutstyr og litt forskjellige komponenter fra det vi kaller bilens hjerne. Jeg skjønner ikke helt hva de har tenkt til å bruke det til, forteller Dalen.

Han mener at en del av det som er stjålet i prinsippet ikke vil kunne brukes.

— Det er sikkert noen som kan bruke litt av det, men ikke fullt ut, forteller han.

Ifølge Jan Nesland i politiet kan utstyret brukes for eksempel ved reparasjon av biler.

Etterlyser tips

— Det virker som om det har vært målrettede tyverier. Det har nok vært flere til stede. De har visst hvilke biler de skal ta, og de har nok rekognisert på forhånd, sier Nesland.

Politiet i Randesund er interessert i tips. Klokka 13.45 torsdag hadde de ikke fått inn noen vitneobservasjoner.

— Alt av observasjoner er interessante. Biler som har kjørt inn i Sørlandsparken i natt, eller om noen har sett mistenktelige biler eller folk i dagene før innbruddet, sier Nesland.

Det er første gang butikken er utsatt for et slikt tyveri. Jarl Richard Dalen vil ikke spekulere i hvem som kan stå bak.

— Vi har ikke noen formening om hvem som har stått bak, sier Nesland.

Politiets kriminalteknikere har undersøkt stedet.

— Vi har sikret noen tekniske bevis, sier Nesland, som legger til at politiet også gjennomgår video fra overvåkningskamera.

Ingen er så langt mistenkt i saken.