— Denne filmen var ment som en vittig greie til et julebord vi hadde, og har ingenting å gjøre med KBR (Kristiansandsregionen brann og redning), sier Jan Petter Kristensen, en av karene bak musikkvideoen.

Han har fått enorm respons på musikkvideoen som ble lagt ut på Youtube torsdag kveld. Til sangen "Wrecking ball" av Miley Cyrus, ser vi flere brannmenn i fri dressur foran kamera. Sterkt inspirert av originalvideoen.

Gode tilbakemeldinger fra publikum

Mange telefoner med positive tilbakemeldinger, og en haug med skryt på sosiale medier har det blitt. Men ikke alle synes videoen var like gøy.

— Vi har fått beskjed om at dette ikke samråder med hvordan brannvesenet skal ytre seg, og det er jeg inneforstått med. Jeg forstår at dette kan gå utover ryktet til arbeidsgiveren, sier Kristensen.

For fredag morgen fikk Jan Petter Kristensen klar beskjed om at filmen måtte fjernes fra Youtube så fort som mulig.

Denne videoen ble for sterk kost for brannsjefene, som fikk den fjernet fra Youtube. Foto: Skjermdump Youtube

Brannsjef i Kristiansandsregionen, Jan Røilid, sier det hele handler om omdømmet til KBR.

— Handler om omdømme

— Det er linken mellom KBR og denne filmen vi reagerer på. Vi har noen retningslinjer på hva vi publiserer som kan knyttes til KBR, sier han.

— Det handler om omdømmet til brannvesenet, og da må vi ha en viss kontroll på hva som kan linkes til oss, fortsetter han.

Han får vist filmen av Fædrelandsvennen, og brannsjefen sitter selv og humrer med gjennom filmen. Det var en seksjonsleder innad i brannvesenet som tok avgjørelsen om å få fjernet filmen.

Røilid støtter seksjonsleders avgjørelse.

— Ja, på sett og vis gjør jeg det, selv om man skjønner at dette er en parodi, sier han.

— Men hva konkret i filmen er det dere reagerer på?

Denne videoen ble for sterk kost for brannsjefene, som fikk den fjernet fra Youtube. Foto: Skjermdump

— Moro å vise at vi kan ha det gøy

— Dette har vi enda ikke diskutert internt, så det ønsker jeg ikke å gå inn på.

— Tror du ikke publikum skjønner at dette er en parodi, og at filmen dermed ikke skaper et svakere omdømme?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Røilid.

Selv om filmskaperen er innforstått med avgjørelsen til sine sjefer, sier han det var veldig moro å spille inn filmen.

— Det ble jo en veldig vittig greie. Det var moro å vise at vi også kan ha det gøy, til tross for at vi har en veldig seriøs jobb til vanlig, sier han.

- Helt feil å fjerne videoen

Denne videoen ble for sterk kost for brannsjefene, som fikk den fjernet fra Youtube. Foto: Skjermdump

BI-lektor og omdømmeekspert Tor Geir Kvinen, sier brannvesenet gjør feil i å trekke tilbake videoen, som i skrivende stund er sett over 1500 ganger på youtube.— Jeg synes denne videoen er en artig liten sak, og tror tvert i mot denne kan ha positiv effekt på omdømmet til brannvesenet. Jeg synes de går altfor langt i å trekke den tilbake, sier Kvinen.

Mandalitten mener den humoristiske tilnærmingen i videoen er såpass åpenbar, at det ikke er noe problem at den ligger ute.

— Det tar jo vekk litt macho-idealet, og viser at brannmenn kan ha det gøy. Jeg ville tenkt dette hadde vært et artig innslag på et julebord.