BLOMSTERBYEN: 600 potter og blomstre skal settes ut i Kvadraturen i Kristiansand i løpet av søndagen. Her konstaterer soneleder Arnvid Sejnæs i parkvesenet at de har det bra. Foto: Kjartan Bjelland
KRUKKER: Maria Timenes fyller opp krukkene med blomster som skal settes ut søndag i Kvadraturen. Foto: Kjartan Bjelland
STRANDLIV: Selv med litt skyer i bakgrunnen, rigget Anna Louise Haukeland (t.v.) og Emilie Seglem Jakobsen seg til for sommeren og solbading. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Det er egentlig litt hemmelig. Men i år skal vi ikke bare ha palmer på Bystranda. I år blir det palmer også nederst i Markensgaten og på Torvet, forteller en synlig stolt soneleder for sentrum i Kristiansand kommunes parkvesen, Arnvid Sejnæs.

De står ennå inne i drivhuset til kommunens gartneri på Lund, palmene. Ikke før 10. juni skal de plasseres ut.

Men allerede i morgen søndag klokka sju starter Sejnæs og hans medarbeidere utkjøring av rundt 600 potter, krukker og blomster til Kvadraturen. Fredag ble blomstene tatt ut av drivhuset for å venne seg til utelivet.

— Nå står de så fint, sier Maria Timenes, teologistudent som setter stemorsblomster ned i krukkene som skal settes både langs veien ut til Kilden og i Markensgaten.

Med varmen som endelig kom, gikk blomstringen i rekordfart.

Så når folk skal på jobb eller til sentrum og handle mandag, vil de se begynnelsen på blomsterbyen Kristiansand. Tirsdag begynner jobben med å sette ut 11.000 blomsterløk i byens bed.

Fredag valgte imidlertid studinene Anna Louise Haukeland og Emilie Seglem Jakobsen å teste sommeren på Hamresanden. Litt fri fra eksamen og studier på Ansgarskolen ble utnyttet til solbad. Noe sjøbad ble det ikke snakk om, særlig ikke etter at det kom noen dråper regn.

— Det er ikke første gangen vi er her, men det blir jo bedre og bedre for hver gang ettersom temperaturen stiger, fortalte de lystige jærjentene.

Uten noen andre på stranden, er det all grunn til å slå fast at sommeren ikke har slått til fullstendig ennå.