VALLE: Knut Axel Ugland var tilstede på festen hvor Helge Dahle (50) ble knivstukket natt til søndag. Knivstikkingen skjedde i et partytelt, og etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal det ha oppstått en uoverensstemmelse mellom avdøde og 38-åringen, som nå er siktet for forsettlig drap.

Ugland ønsker ikke å gå i detaljer om hva som skjedde i sekundene før dramaet utspilte seg. Detaljene har han forklart til politiet, som nå etterforsker saken for å finne ut hva som egentlig hendte.

— Da dramaet startet, løp jeg ut. Da jeg kom inn, lå offeret der blødende på bakken, sier Ugland til Agderposten.

Ugland har ikke ønsket å snakke med Fædrelandsvennen om det som skjedde natt til søndag.

Ga førstehjelp

Forretningsmannen fra Grimstad er utdannet pilot, og har derfor mye kunnskap om førstehjelp.

— Det første jeg tenkte på, var å stanse blødningene hans, forteller Ugland til avisen.

Klokka 03.47 fikk politiet melding om slåsskamp og at en person var knivstukket på Sandnes i Valle. Politiet hadde lang rykkevei til stedet og var først fremme på stedet klokken 04.40. Da hadde en lokal ambulanse startet transport av 50-åringen. Ambulansen kjørte luftambulansen i møte.

Ifølge Ugland var mannen ved bevissthet helt frem til legehelikopteret landet noen minutter etter det var ringt om hjelp.

— Jeg satt med ham hele tiden, sier Ugland videre til avisen.

Dahle ble deretter fløyet direkte til Ullevål universitetssykehus sykehus i Oslo. Klokken 07.20 søndag morgen ble han erklært død.

Tydelig preget

Forretningsmannen fra Grimstad var tydelig preget av hendelsen søndag kveld.

— En gjør seg mange tanker etter å ha opplevd noe slikt. Dette er bare så tragisk som det kan få blitt, sier Ugland til avisen

Lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, bekrefter at det var en konflikt i forkant av hendelsen. En tredje person skal også ha vært involvert i konflikten.

En 38 år gammel mann fra Fevik fremstilles i dag for fengsling i Kristiansand tingrett siktet for forsettlig drap på Helge Dahle (50).

— Det har vært en eller annen form for konflikt i forkant av drapet, som involverte tre personer, avdøde, siktede og en tredje person, sa Hovden til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Den siktede skal ha blitt sparket i hodet slik at han fikk hjernerystelse og måtte sy flere sting i hodet. Han skal da i affekt ha tatt det første og beste han fant - en kniv - og stakk Dahle fire ganger, som senere døde av skadene.