KRISTIANSAND: Etter at sexkjøpsloven trådte i kraft i 2009, har Agder politidistrikt ikke hatt én eneste sak mot sørlendinger som kjøper sex på reise i utlandet.

— Dessverre er det slik. Dette er vanskelig å etterforske, sier Leif Vagle som koordinerer arbeidet med organisert kriminalitet i Agder Politidistrikt.

SINGAPORE: Hvis norske menn kjøper sex av prostituerte i andre land, kan de straffes etter den norske sexkjøpsloven, selv om det er tillatt i landet de befinner seg. Bildet er fra det såkalte "Sørlandssenteret" i Singapore. Foto: Tarjei Leer-Salvesen

Fædrelandsvennen beskrev denne uka hvordan en rekke nordmenn, og mange sørlendinger, kjøper sex på det såkalte "Sørlandssenteret" i Singapore.Det aktuelle sexmarkedet i Singapore har vært knyttet til trafficking-saker, og Fædrelandsvennen observerte flere kunder med jenter som så ut til å være mindreårige, uten at avisen hadde mulighet til å få bekreftet jentenes alder.

— Når vi leser en slik historie, er det selvsagt aktuelt å se på det. Men vi har egentlig ingen mulig til å gjøre noe, med mindre vi får bevisene av andre. Derfor er det fint at det også foregår en etisk debatt i bedriftene. I politiet blir dette til slutt et ressurs- og prioriteringsspørsmål, sier Vagle.

Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter at det ikke har vært noen slike saker i politidistriktet.

— Det blir vanskelig å prioritere disse sakene høyt. Det vil ofte måtte involvere politisamarbeid på tvers av landegrensene.