AGDER: Det skriver stortingsrepresentantene Alf Holmelid (SV) og Kari Henriksen (Ap) i en pressemelding. Politikerne har fått saken med som en merknad til den reviderte utgaven av Nasjonal transportplan (NTP). Der står det at de rødgrønne partiene ber regjeringa vurdere mulighetene for totimers-frekvens på Sørlandsbanen, samtidig som nattoget opprettholdes.

— I sånt parlamentarisk språk, er det en sterk beskjed om at regjeringen skal gjøre det. Dette er en sak som absolutt må følges opp videre, men jeg mener at dette blir noe av, sier Alf Holmelid (SV), stortingsrepresentant for Vest-Agder til Fædrelandsvennen.

NSB har vurdert å øke frekvensen på Sørlandsbanen, men planene ble skrinlagt til fordel for nattoget. Siden det skjedde, har politikerne på Agder-benken fått mange henvendelser fra bekymrede kommuner langs toglinja.

— Dette er så langt vi kan komme i denne runden. Nå må NSB komme tilbake til hva dette vil koste, og så må vi følge saken opp i forbindelse med statsbudsjettet, sier Holmelid.