KRISTIANSAND: - Hva betyr Kvinnedagen for deg?

— Jeg er så heldig å ha vokst opp i en tid der vi har hatt glede av det andre kvinner før oss har kjempet fram. Alt fra fødselspermisjon, likere lønn, likere rettigheter i arbeidslivet til deltakelse på ulike areaer. Kvinnedagen i år er viktig, siden det er hundre år siden kvinner i Norge fikk stemmerett.

Stemmerettsjubileet

— Apropos stemmerett, hva skjer i stemmerettsjubileet?

— Selve jubileumsdagen feires 11. juni, med konferanse og konsert i Kilden. Ellers er det hundre store og små arrangementer rundt om i Vest-Agder. Vi bruker jubileet til å sette fokus på likestilling, deltakelse i politikk og arbeidsliv. Vårt mål er også at Vest-Agder skal være det fylke med høyest valgdeltakelse til høsten.

Mange jern i ilden

- Du har selv jobbet med mye forskjellig?

— Jeg er utdannet journalist og markedsøkonom. Jobbet 12 år i Strømmestiftelsen, ofte med prosjekter rettet mot kvinner. I Kristiansand Energiverk og Agder Energi var jeg informasjonssjef, og eneste kvinne i konsernledelsen, uten at det var noe problem. Jeg har drevet mitt eget firma siden 2005. Og i tillegg hatt kortere engasjementer, slik som Wergelandssenteret og Sørlandets Kunstmuseum. Jeg har vært heldig å få mange prosjekter innen kultur, alt fra arrangementer, markedsføring til sponsorinnhenting.

Traff en kristiansander

- Hvordan havnet en vestlending på Sørlandet?

— I 1981 begynte jeg på Gimlekollen Mediesenter. Der møtte jeg en kristiansander, ble gift, fikk to barn, skilt og har siden blitt værende på det blide Sørland.

- Hva gjør du på fritiden?

— Synger i Kristiansands Kammer- og Operakor og er med i flere nettverk. Jeg er glad i å treffe folk, glad i turer på fjellet og skiturer. Prøver å holde meg i form.

Holder appell på Torvet

- Hvordan markerer du dagen?

— Da skal jeg få med meg det meste av det som skjer i Kristiansand, og det er ikke lite. Først markering på UiA. Deretter Sørlandet Kunstmuseum. Kristiansand Folkeboibliotek, hvis jeg rekker. På ettermiddagen er det tog fra Tresse til Torvet. Der skal jeg holde appell. Så er det 8. mars-gudstjeneste i Domkirken. Om kvelden er det er nasjonal åpning og festforestilling i Kilden.