Bendtner er utelukket fra landslaget i et halvt år etter at han ble dømt for fyllekjøring. Juventus-spissen kjørte bil mot kjøreretningen i København sentrum med promille på 1,75. Han måtte betale 850.000 kroner i bot og er fratatt førerkortet i tre år.

— Forhåpentlig har han fått seg en forskrekkelse og en lærepenge slik at han kommer tilbake som en enda sterkere spiller. På sine beste dager er jo Bendtner en fantastisk fotballspiller, sier den tidligere Liverpool-stjernen til nyhetsbyrået Ritzau.

— Kanskje kan karantenen fra landslaget hjelpe ham med å komme videre med talentet sitt. Noen ganger kan slike ting være med på å modne spillere.

Waliseren mener Bendtner har manglet disiplin, og at det er grunnen til at den danske spissen fortsatt ikke har lyktes helt på fotballbanen.

— Da han spilte for Arsenal, så det flere ganger ut som om han var nær sitt store gjennombrudd, men det kom aldri. Han kan fortsatt klare det. Han er 25 år og har fortsatt en del år i seg, men han må ta seg sammen. Det handler om disiplin. Hvis du ikke har disiplinen utenfor banen, så har du den ofte heller ikke på banen. Mitt råd til ham er å jobbe hardt fra nå av, forklarer Ian Rush. (©NTB)