KRISTIANSAND: — Nok er nok. Strikken er tøyd for langt. Nå må nå klinikksjefen ved klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus gå av, sier Vidar Kleppe (Dem) til Fædrelandsvennen.

Han snakker om rømingen torsdag, der mannen som drepte politimannen Børge Ivarson stakk av fra behandlingen ved Sørlandet sykehus, behandling som vedkommende er dømt til. Mannen fikk spasere en tur på egen hånd torsdag, og benyttet anledningen til å rømme.

- Handler om troverdighet

— Det er andre gangen på ni måneder at samme person rømmer, en mann som har begått drap og rømt fra sykehuset tidligere. Da kan han ikke vedkommende spasere rundt som han vil. I tillegg har den nevnte

avdelingen hatt en rekke tilsynssaker, som blant annet omhandler selvmord. Dette handler seg om tillit og troverdighet til behandlere i et system, behandlere som skal ta seg av folk i den vanskeligste fasen av livet sitt, fortsetter Kleppe.

— Men er det så sikkert at klinikksjefen er skyld i det som har skjedd?- Nei, men det er sjefen som har ansvaret. Han er ansvarlig for at for gode rutiner og oppfølging av ansatte. Ingen er feilfrie, men nå har det nådd ei grense. Det er ikke bare nok å si at man beklager, mener Kleppe.

Håper det opprettes sak

Han håper at både fylkeslegen og helsetilsynet opprettet sak i forbindelse med rømingen torsdag.

Klinikksjef på sykehuset, Oddvar Sæther, ber politikerne besinne seg.