— Med en gang sola kommer blir det stappfullt her, sier Thyra Dragseth, servitør ved Bølgen & Moi på Fiskebrygga.

Væravhengig

Forrige uke skrev Fædrelandsvennen om hvordan en kald vår har forsinket ankomsten av gjester som ønsker å spise og drikke ute.

Lørdag kom både sola og varmen til Kristiansand, og dermed også gjestene som vil spise ute.

— Det er veldig væravhengig her nede på Fiskebrygga. Folk reiser kanskje litt vekk i forbindelse med påske og pinse, men med en gang sola kommer her, så er det god stemning, sier Dragseth.

Hun synes at det er godt at sola er tilbake.

— Det er kjedelig på jobb når det regner, sier hun.

- Fantastisk

Det er slettes ikke bare restaurantfolket som gleder seg over sola. Både på Fiskebrygga og på Torget er det mye folk i uteserveringen lørdag ettermiddag.

NYDELIG: Monika Håland og Anne Karine A. Johansen nyter sola - en perfekt dag for å sitte nede ved Fiskebrygga. Foto: Kjartan Bjelland

Monika Håland og Anne Karine A. Johansen nyter varmen på Bølgen & Moi.— Det er helt fantastisk nå som varmen kom. Det er helt nydelig å sitte her nede ved sjøen, sier Anne Karine A. Johansen.

— Ja, vi må nyte de fine dagene så lenge de varer, sier Monika Håland.

- Full fart

Martin Stallemo er eier og innehaver og daglig leder ved Pieder Ro. Han er også takknemmelig for det fine været.

— Nå er det full fart her fra åpning til stengning. Holder været seg slik blir det full fart resten av pinsa også, mener Stallemo.

FULLT: Forrige uke skrev Fædrelandsvennen om hvordan en kald vinter har forsinket ankomsten av gjester til uteserveringen. Lørdag kom sola, og da kom gjestene også. Foto: Kjartan Bjelland

Han er glad for sola, og mener at det var på tide at varmen kom.— Vi har generelt godt besøk inne, men det kommer flere når sola kommer og folk kan sitte ute, sier Stallemo videre.

Nå håper han at det fine været holder seg helt til september.

Sommer på Torget

Restaurantsjef ved Jonas B. Gundersen på Torget, Nadia Myro merker også at været spiller inn.

— Det er først nå det tar seg opp, sier hun.

Været påvirker ikke besøket inne i særlig stor grad. Derfor er Myro mer spent på sommeren.

— Da setter vi i gang Sommer på Torget igjen. Det var vel bare en torsdag med regn i fjor. Ellers var det fint vær. Sånn håper jeg at det blir i år også, sier Nadia Myro.