HÆRVERK: En av bilene på anleggsområdet ble ramponert. Foto: Kjetil Nygaard
FORTVILET: Prosjektleder Mattias Klitgaard i Otera fikk en kjedelig start på uka. Foto: Kjetil Nygaard
INNBRUDD: I denne brakka brøt tyvene seg inn og stjal to bilnøkler. En av bilene ble stjålet, den andre funnet utbrent. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: – To biler er ødelagt, og en er stjålet. Dette var en veldig kjedelig start på uka, sier prosjektleder Mattias Klitgaard i Otera til Fædrelandsvennen.

Da Klitgaard kom på jobb mandag var kontorbrakka i brutt opp. To bilnøkler var stjålet fra anleggsområdet, som ligger like ved inngangen til Vågsbygdportens vestgående løp.

– Det er nøkler til våre firmabiler. En av dem står fortsatt på anleggsområdet, men er helt utbrent. Den andre er stjålet, sier Klitgaard.

En tredje bil ble ramponert inne på anleggsområdet, hvor det jobbes med den nye veien opp til Tinnheia. Alle vinduene i bilen var knust.

Herjet

Ved 08-tiden mandag morgen var han på anleggsområdet, som ligger like ved inngangen til Vågsbygdportens vestgående løp, og ventet på politiet.

– Vi skal ta en runde med politiet for å få oversikt over hva som er stjålet, sier han.

– Det ser ut som noen har vært her og herjet, rett og slett, legger han til.

Grovt tyveri

Politiet fikk melding om grovt tyveri fra stedet klokka 07.26 mandag morgen.

– En Toyota Hiace ble funnet utbrent på Tinnheia i går kveld, mens en sølvgrå Hyundai Santa 65V med registreringsnummer PD 19047 er stjålet, opplyser operasjonsleder Vidar Neset.

INNBRUDD: I denne brakka brøt tyvene seg inn og stjal to bilnøkler. En av bilene ble stjålet, den andre funnet utbrent. Foto: Kjetil Nygaard

Han bekrefter at nøklene ble funnet da uvedkommende tok seg inn i anleggsbrakka.– Politiet gjennomfører sporsikring og etterforske saken videre, opplyser han.

Klokken 09.45 opplyser Neset at den stjålne bilen er kommet til rette.

Utbrent bil

Klokken 22.40 søndag kveld fikk brannvesenet melding om at en bil sto i full fyr inne på anleggsområdet på Tinnheia. Bilen brant helt ut før brannvesenet fikk slukket den.

– Vi fikk slukket brannen, men det er nesten bare stålet igjen, sa brannmester Oddmund Svarstad i Kristiansandsregionen brann og redning til Fædrelandsvennen søndag kveld.