KRISTIANSAND: Både Kristiansand tingrett og Agder lagmannsrett har valgt å avvise kvinnens krav fordi det er foreldet. Derfor ble det ikke aktuelt å vurdere kvinnens påstander om at kommunen ikke fulgte henne opp på en riktig og god måte, og behandle kravet om erstatning.

Tingretten og lagmannsretten er begge enige om at kvinnen og hennes advokater har forsømt seg med tanke på å reise søksmål innen de frister som gjelder. Begge domstolene mener at kvinnen var klar over sin egen situasjon, og at hun burde ha tatt opp med kommunen spørsmålet om å utsette fristen for å avklare både selve erstatningskravet og om det ble reist innenfor tidsfristen.

Lagmannsrettens generelle vurdering er at det "synes å være en høy terskel for å konkludere med at et krav om personskadeerstatning er foreldet. I denne saken synes imidlertid forholdene så klare av foreldelse, at terskelen er overskredet".

I tingeretten måtte kommunen og den 30 år gamle kvinnen dekke sine saksomkostninger selv. Etter lagmannsrettens behandling må kvinnen betale kommunen 62.000 kroner i saksomkostninger. Det er uklart om dommen ankes, sier kvinnens advokat, Tove Westbye.