KRISTIANSAND: — Dette er en langsiktig investering for oss, sier Jan Omli Larsen, administrerende direktør i KNAS.

— Slik det er nå, er denne gården en landbrukseiendom som ligger inne som et såkalt LNF-område i kommuneplanen. Det betyr at den skal brukes som landbruks- og friområde, det er med andre ord ikke et utbyggingsområde. Men det kan muligens utvikles til utbygging på sikt, 10–15 år fram i tid, fortsetter han.

Boligutbygging

Eiendommen lå ute til salgs for 10 millioner kroner. Etter det Fædrelandsvennen erfarer skal KNAS ha betalt like i overkant av 10 mill for gården. Omli Larsen vil imidlertid ikke kommentere hvor mye de har kjøpt Holskog gård for.

— Summen vil bli kjent på et senere tidspunkt, vi avventer med å kommentere til det blir offisielt, sier Omli Larsen.

SELGES ETTER STRID: Holskog gård ligger på grensen mot Søgne. Den blir lagt ut for salg etter en strid mellom nåværende eier Arne Holskog og andre familiemedlemmer. Gården er på nærmere tusen mål. Foto: Torstein Øen

Det er flere bygninger på eiendommen, som er på nesten tusen mål, blant annet to bolighus, lager, stall med ni stallbokser, tre garasjer, smie og stabbur. Eiendommen har også ridebane og lakserett for kilenot, mens båthavna er skilt ut i eget selskap. Den er ikke lagt ut for salg. Omli Larsen sier de foreløpig ikke har bestemt seg for hva de skal bruke eiendommen til i de neste årene.— Slik området er regulert nå, så skal det brukes til landbruk og skogbruk, men det er ennå ikke avklart hvem som skal drifte gården. Det må vi se nærmere på nå. Men dette er, som sagt, først og fremst en langsiktig investering for oss, vi ser 10–15 år fram i tid, og da vil vi forhåpentligvis bli enige med kommunen om at området kan brukes til andre ting, som utbygging av fritidsboliger, boliger eller næringsarealer. Det er kommunen som sitter med reguleringsmyndigheten, påpeker Omli Larsen.

Fornøyd selger

Arne Holskog selger Holskog gård etter å ha bodd der i 50 år. Foto: Arkivfoto: Kjetil Reite

Selger av gården, Arne Holskog, sier han er svært fornøyd med at KNAS kjøper eiendommen.— Jeg er veldig fornøyd med dette, og naboen er også veldig fornøyd, sier Holskog.

Bakgrunnen for salget er en strid mellom ham og andre familiemedlemmer. De har vært i rettssak med hverandre, men denne saken er nå avsluttet. Selv har han bodd på Holskog gård i 50 i år. Eiendommen har vært i familiens eie siden 1913, men Arne Holskog ønsker ikke å legge seg opp i hva KNAS skal bruke området til.

— For meg er det helt uinteressant hva de skal drive med. Jeg er glad de vil kjøpe gården, sier han.

Han understreker at partene skal møtes for å underskrive kontrakten onsdag.