LILLESAND: Tirsdag offentliggjorde politiet et overvåkningsbilde av raneren.

– Vi håper at de som kan ha informasjon om saken, eller som gjenkjenner vedkommende på bilde tar kontakt med politiet, sier etterforskningsleder ved Lillesand og Birkenes politistasjon Leif Ole Saanum i en pressemelding.

Overvåkningsbildene viser at raneren ankommer bensinstasjonen til fots, like før midnatt natt til søndag 12. desember.

Raneren var maskert, kledd i sorte bukser og en sort jakke med hette.

– Overvåkningsbilder og vitnebeskrivelser tilsier at det er en mann. Trolig dreier det seg om en ung mann, sier Saanum til Fædrelandsvennen.

foto
Raneren ankom bensinstasjonen til fots. Han ankom ikke i drosjen i bakgrunnen. Drosjesjåføren og passasjeren er avhørt av politiet som vitner. Foto: Overvåkningskamera/Politiet

26 minutter på toalettet

Overvåkningsbildene viser at mannen hang litt rundt stasjonen før ranet.

– Bildet viser når han går inn på bensinstasjonen klokka 23.57. Han går inn på toalettet og er der i 26 minutter. Så kommer han ut og gjennomfører ranet, sier Saanum til Fædrelandsvennen.

Raneren truet til seg et mindre pengebeløp og noe tobakk.

Personen som sto i kassa har opplyst til politiet at raneren truet med noe som kan ha vært et våpen. Saanum opplyser til Fædrelandsvennen at det er uvisst om mannen faktisk var bevæpnet.

foto
Bensinstasjonen som ble ranet ligger like ved E 18 på Gaupemyr i Lillesand. Foto: Morten Boswarva

Kom og forsvant til fots

På bildet politiet har sendt ut er en drosje synlig i bakgrunnen. Raneren ankom ikke bensinstasjonen i denne, opplyser Saanum.

– Vi har snakket med både fører og passasjer i taxien, sier Saanum.

Etter ranet forsvant raneren i retning spisestedet Horisonten.

– Han beveger seg til fots til han er ute av syne. Hva som har skjedd etter dette vet vi ikke. Om han har fortsatt til fots, i en bil eller tatt bussen, sier Saanum.

Politiet ønsker tips om alle observasjoner som er gjort ved Gaupemyr og Tingsaker i tidsrommet 23.30 til 00.45 natt til søndag.

foto
Væpnet politi søkte etter raneren. Det ble også gjort undersøkelser av fotspor i snøen. Foto: Morten Boswarva

Søkte i flere timer

Bensinstasjonen som ble ranet ligger like ved E 18, noen hundre meter fra Lillesand senter på Tingsaker. Nærmeste boligfelt ligger i gangavstand fra stasjonen.

Politiet ble varslet om ranet klokka 00.28 natt til søndag. I timene etter ranet søkte væpnet politi etter raneren både rundt bensinstasjonen, på industriområdet på Gaupemyr, samt ved Lillesand senter.

Politiet undersøkte blant annet fotspor i snøen utenfor bensinstasjonen. Søket ble til slutt avsluttet uten resultat.

RETTELSE: Fædrelandsvennen skrev først at raneren skal ha vært bevæpnet, men at det er uvisst hva slags våpen dette var. Det riktige er at det er uavklart om raneren var bevæpnet eller ikke. Saken ble rettet og oppdatert klokka 11.10.