KRISTIANSAND: - Vi reagerer med sorg og fortvilelse på beskjeden om at eleven tilhører Karuss skole. Nå er det jo sånn at eleven har tilstått og er siktet for dobbeltdrapet på Wilds Minne skole, og selv om dette er en sak som har preget hele Kristiansand, så føler vi oss nå i en veldig fortvilet situasjon, sier rektor Hege Ose ved Karuss skole.

Trykk på bildet i toppen av saken for å se videointervju med rektor, Hege Ose.

Onsdag morgen gikk politiet ut med at det er en 15 år gammel gutt som nå er siktet for drapene på Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14).

Elvene forstår ikke

Senere ble det kjent at han var elev på Karuss skole.

– Det er sånn at tankene våre selvfølgelig går til ofrenes familier og deres pårørende, men selvfølgelig også til familien til eleven på Karuss skole og hans pårørende, sier Ose som forteller at elevene har reagert ulikt på at en av deres skolekamerater nå er siktet i saken.

– Noen er veldig fortvilet fordi de har kjent offeret, og de har vært fortvilet helt fra mandag. Vi har hatt et apparat på skolen fra tirsdag og selvsagt også i dag, sier hun og fortsetter:

– Elevene reagerer med at de er veldig lei seg, noen forstår ikke dette. De fleste har denne reaksjonen, at dette forstår de ikke. Og spørsmålet mange stiller seg er hvordan kan en elev fra Karuss kan ha gjort noe sånt.

Hege Ose forteller at skolen nå er opptatt av å ha voksne tett på elevene.

– Vi har et ressursteam fra kommunen tilstede, og vi har de voksne som jobber med elevene våre til daglig. Det er de som er tettest på dem og som kan gi best støtte til elevene.

Rykter

Hun innrømmer at informasjonsflyten til elever og foreldre har vært utfordrende fordi det svirrer mange rykter i miljøet.

– Nå oppfordrer vi folk til å være sammen, og til å bruke de støtteordningene som vi har på skolen på en tydelig på måte, sier Ose.

– Hvordan vil du beskrive gutten som nå har tilsått?

– Det har jeg ikke anledning til å gi noe informasjon om.