KRISTIANSAND: Dette melder UiA på sine egne nettsider mandag kveld, etter at saken er avgjort i styremøte samme ettermiddag.

Sunniva Whittaker er prorektor og professor ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og får tilbud om å bli tilsatt i åremålsstilling ved UiA i fire år.

Professorer

De to andre som var innstilt til jobben var professorene Tor Vegge og Årstein Justnes, begge ansatt ved UiAs Institutt for religion, filosofi og historie.

Whittaker er på sin side professor i fransk, og før hun ble prorektor i 2013 var hun i ti år instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved Norges Handelshøyskole.

Sunniva Whittaker tilbys UiA-jobb som dekan. Foto: Marit Hommedal

Mye bråk

Det har de siste to årene vært mye turbulens rundt denne stillingen som nå har vært ledig for andre gang siden høsten 2015.

I oktober skrev Fædrelandsvennen at dekan Jacques Koreman trakk seg fra jobben etter kun ni måneder. Dette skyldtes at han ikke fikk fast jobb ved universitetet, slik han mente å ha blitt forespeilet. Koreman hadde fått jobben høsten 2015 etter en meget turbulent ansettelsesprosess. Les mer om den her.