— Det var mange som startet helga litt tidlig og ikke klarte å styre inntaket, forteller operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen fredag morgen. Mange studenter og unge folk har vært på byen, som igjen har resultert i en del fyll og slagsmål.

**KRISTIANSAND: Slagsmål.

00.13:** Slagsmål i Dronningens gate. Patrulje på stedet innbringer en mann til arresten.

— Patruljen var på stedet et par minutter etter slagsmålet, og tok med seg en beruset og utagerende mann som ikke var i stand til å ta vare på seg selv, forteller Andersen.

**KRISTIANSAND: Bråkete gjest.

00.24:** En restaurant i Kristiansand sentrum har problemer med en gjest. Patrulje på stedet får kontroll på vedkommende, som innbringes til arresten og anmeldes for vold mot politiet.

— Bartenderen på utestedet holdt igjen gjesten til politiet kom og tok han med til politihuset. Da den pågrepne var i ferd med å skrives inn før arresten, ble en av tjenestemennene spyttet på, forteller operasjonsleder.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset jente.

00.33:** En overstadig beruset jente blir tatt hånd om av vakter på et utsted i Kristiansand når hun sjangler forbi. Patrulje kjører henne hjem.

**KRISTIANSAND: Utenlandske studenter banket opp.

00.52:** Les egen sak:

**GRIMSTAD: Full mann på trapp.

01.30** : En kvinne melder om en full mann på trappa si i Grimstad. Politiet ankommer og kjører den overstadige berusede mannen til arresten.

— Det var en kjenning av politiet som var såpass full at det ikke var ansvarlig å kjøre han hjem, forteller Andersen. Mannen ble, etter en kort tur innom legevakta, tatt med til arresten.

**ARENDAL: Mann slått ned.

01.42:** En mann blir slått ned i Arendal sentrum, og gjerningsmannen er dratt når politiet ankommer. Patruljen fant ingen, og forholdet anmeldes.

— Patruljen kom tilfeldigvis over fornærmede, og har beskrivelse av gjerningsmannen, forteller operasjonsleder.

**KRISTIANSAND: Full mann på toget.

01.51:** En full mann på toget hentes av politiet på Kristiansand stasjon. Mannen blir kjørt til legevakta og innlagt til observasjon.

— Det var en mann som kom med toget vestfra og egentlig skulle til Oslo. Han var full og hadde oppført seg plagsomt, og vi ble oppringt av togpersonalet om mannen, forteller Andersen.

— Mannen hadde tydeligvis feilberegnet inntaket og var ikke i stand til å ta vare på seg selv. Det foreligger forøvrig ingen ameldelse, legger operasjonsleder til.

**KRISTIANSAND: Frastjålet mobiltelefoner.

02.20:** Flere gjester på flere utesteder i Kristiansand har blitt frastjålet mobiltelefoner. Politiet sjekker en mistenkt, men finner ingenting.

— Dette skjer nesten daglig, spesielt i helgene, forteller Andersen, og oppfordrer publikum til å passe godt på verdisakene sine når man drar ut på byen.

**KRISTIANSAND: Storkontroll av mopeder.

09.46:** Les egen sak:

**MANDAL: Boligbrann.

11.14:** Les egen sak:

**KRISTIANSAND: Trafikkontroll.

11.47:** Politiet har kontrollert mopeder i nærheten av Vågsbygd videregående skole. Sju gebyrer er ilagt, sju mangellapper er skrevet og en ble anmeldt for kjøring uten førerkort.

**GRIMSTAD: Bortvist etter nasking.

12.07:** Politiet har bortvist en person etter vedkommende nasket for en femtilapp fra Oddensenteret.

**GRIMSTAD: Tre tatt i politiaksjon

13.03:** Politiet pågriper tre personer i forbindelse med en politiaksjon nær Grimstad sentrum.

— De tre er siktet for oppbevaring av narkotika. Vi snakker ikke om store mengder, men mer enn hva som er for eget bruk, sier innsatsleder ved Grimstad politistasjon, førstebetjent Glenn Sollid.

— Vi har innbrakt de tre personene til stasjonen i Grimstad for avhør og ransaket leiligheten. Størrelsen på beslaget kan vi ikke si mye om nå, legger han til.

Flere polititjenestemenn fra Grimstad og to politibiler var involvert i politiaksjonen.

— To av personene er over 18 år og en er under 18 år. Politiet mener de ikke er lokale, men har tilhørighet til en institusjon på Østlandet, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.

**TVEDESTAND: Omkom i trafikkulykke

15.48:** Bil mot trailer på E 18 ved Tvedestrand. Les mer i egen sak.

**FROLAND: To biler kolliderte

21.45:** To biler har kollidert ved Mykland.Les mer i egen sak.

**FARSUND: Tre menn angrep person

22.03:** Politiet får inn melding om legemsbeskadigelse i Farsund.

— Tre personer har gått til angrep på en person. Fornærmede kjøres til sykehus. Det er uvisst hvor mye skadet vedkommende er, forteller operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidstrikt.