BIRKENES: — Vi har tatt kontakt med et vaktselskap når det gjelder oppmøte ved endestasjonen. Inntil det er på plass vil noen fra ledelsen være til stede når nattbussen gjør sitt siste stopp på Birkeland, sier avdelingsleder Olav N. Birkeland i Birkeland Busser.

Det var natt til søndag at en av Birkelands ansatte ble ranet av to personer. Bussjåføren var i ferd med å parkere nattbussen i garasjen i Birkeland sentrum da to menn plutselig dukket opp.

De skal ikke ha utøvd noen form for fysisk vold, men truet med en hittil uidentifisert gjenstand.

- Tøff opplevelse

— Hun ble ikke skadet, men det er klart det var en tøff opplevelse, sier Birkeland.

Ifølge Birkeland var sjåføren preget av hendelsen, men etter planen skal hun tilbake på jobb så fort som mulig.

— Hun er ikke på jobb i dag, men det skyldes hovedsakelig at det ble lite søvn i natt. Hun måtte vente en stund på politiet og har vært i avhør i dag, sier Birkeland.

Busselskapet har ikke overvåkningskameraer i sine busser, men vil nå vurdere å installere dem. Snart er også kortterminaler på plass, noe som vil føre til at bussjåførene får mindre kontanter i veskene sine.

— Kortterminaler skulle vært på plass for en måned siden. Vi fikk dem tilsendt, men måtte sende dem tilbake på grunn av feil med programvaren. Slik det ser ut nå vil vi kunne installere kortterminalene innen 14 dager, sier Birkeland.

Har spor å gå etter

Politiet har i dag gjennomført en åstedsundersøkelse på stedet. Ifølge politibetjent Katrine Vollan ved Birkenes lensmannskontor har politiet spor å gå etter.

— Jeg ønsker ikke å si noe om hva som er sikret, men vi har gode spor å jobbe ut fra, sier Vollan.

Med unntak av bussjåføren var det ingen vitner til ranet.

— Det satt en passasjer i bussen, men vedkommende sov da ranet ble begått, sier Vollan.

Kartlegger bevegelser

De to gjerningsmennene blir beskrevet som 20-25 år gamle. En av dem skal være 160-165 centimeter høy, den andre rundt 180 centimeter.

— Den laveste gikk kledd i en mørk boblejakke og mørke joggebukser. Den andre hadde på seg en mørk vinterjakke og mørke joggebukser med hvite striper.

Vollan ønsker ikke å si hvor mye som ble stjålet. Hun ønsker heller ikke å gå nærmere inn på hva slags gjenstand de to ranerne skal ha truet sjåføren med.

— Det er usikkert hva slags gjenstand dette er, så jeg kan ikke si noe sikkert om akkurat det, sier Vollan.

Politiet jobber nå videre med å kartlegge bevegelser i området rundt det aktuelle tidspunktet. Det jobbes også med å innhente overvåkningsmateriale fra steder i nærheten.