— Personen som satt fast er nå løs og alt er greit. Han ble reddet opp ved hjelp av et tau, sier Torbjørn Høyland, befalsvakt i Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen klokken 21.40. Det var ved 20.30-tida mandag kveld at nødetatene fikk melding om at en person satt fast i en jettegryte i Kvinesdal.

Jettegryta blir kalt "Heksegryta" og ligger ved Dvergefossen langs Austerdalsvegen.

- I god form, men sliten

— Nødetatene er på vei til person som sitter fast i ei jettegryte i Kvinesdal, meldte politiet i Agder på Twitter klokka 20.35. Ved 21-tida var ambulanse og brannvesen på stedet. Politiet kom like etterpå. Klokka 21.21 fikk politiet melding fra brannvesenet om at de hadde fått personen opp av jettegryta.

— Patruljen vår har ikke vært i kontakt med personen, men ifølge brannvesenet skal han være i god form, men sliten, sier Magne Storaker, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Ifølge innsatsleder Bjørn Pedersen ved Agder politidistrikt dreier det seg om en ung mann. Sammen med andre ungdommer badet mannen i fossefallene ved jettegryta.

Advarer mot å bade i området

— De skal ha hoppet og badet i fossefallet, da mannen ikke kom seg ut. Det var veldig sterk strøm i jettegryta det er snakk om, og for å komme seg opp må man svømme under en fjellbru. Mannen ble liggende og kave i strømmen. Han var veldig medtatt og sliten da han kom opp.

Mannen skal ha blitt liggende i vannet, og skal ha holdt seg fast i en fjellkant.

Pedersen forteller at han har fått opplysninger fra folk som var på stedet, om at det å bade i disse jettegrytene er noe ungdommer har gjort i alle år.

- Jeg advarer folk mot å bade i disse kraftige fossefallene. Strømmen er veldig sterk, og det er farlig, sier innsatslederen.