Rektor Daniel Håkestad syns det er vemodig at skolen rives, men mener det er på tide med et oppgradert skolebygg. Arkivfoto Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: Elevene som tok sommerferie fra Justvik skole i juni kunne blitt de siste elevene ved skolen. I 2012 ble skolen foreslått lagt ned. Tanken var at elevene skulle flyttes til Havlimyra skole på Justneshalvøya. Forslaget gikk ikke igjennom.

Istedenfor vedtok politikerne å bygge en ny Justvik skole, som skal åpnes i starten av 2018. Den nye skolen skal stå på samme tomt som dagens skole. Dermed må skolebygget som feiret 50-årsjubileum i fjor vike. Denne uka startet rivingen av 51-åringen.

— Det blir et kjempeløft for skole og nærmiljø. Alle fasiliteter blir oppgradert og også uteområdet får seg et løft, sier rektor ved Justvik skole Daniel Håkestad

Vemodig

S

Rektor Daniel Håkestad syns det er vemodig at skolen rives, men mener det er på tide med et oppgradert skolebygg. Arkivfoto Foto: Lars Hollerud

elv om han vedgår at det er vemodig at arbeidsplassen de siste åtte årene nå rives, er han klar på at det var på høy tid med nye lokaler for skolens elever og ansatte.

— Jeg pleier å si at skolen er en 50-åring som har tatt veldig dårlig vare på seg selv. Alt er gammelt og slitt innvending, og selv om inneklimaet har vært innenfor kravene, så merker man at det er varmt når det er varmt ute og kaldt når det er kaldt ute, sier rektoren.

Den nye skolen blir Kristiansands første Offentlig-Private Samarbeid (OPS). Veidekke blir eier og driftsansvarlig for bygningen, mens kommunen står som leietaker. Rektoren er spent på samarbeidet.

— Det faglige innholdet blir det kommunen som står for, mens Veidekke står for tjenester som vedlikehold og renhold, som kommunen vanligvis ville gitt, sier han.

- Unison glede

Birgit Kvarsnes-Olsen var leder av Justvik Velforening da avgjørelsen om å bygge en ny Justvik skole ble tatt. Hun tror ikke noen er lei seg for at det gamle skolebygget nå jevnes med jorden.

— Det tror jeg det er unison glede over. Vi måtte gå mange runder med politikerne for å få rustet opp skolen og forhindre en nedleggelse og flytting av elevene. Den gamle skolen har blitt drevet på dispensasjon og hatt behov for en oppgradering lenge, sier Kvarsnes-Olsen.

Hun har ikke gått på skolen selv, men flyttet til Justvik for snart 15 år siden og har selv en ni år gammel datter på skolen.

— Ungene er jo glad i skolen sin, så de syns det er litt rart at den skal rives. Samtidig gleder de seg veldig til å få ny skole, mener hun.

Kvarsnes-Olsen tror den nye skolen vil ha stor betydning for lokalmiljøet og attraktiviteten blant kommende og nåværende småbarnsforeldre.

— For småbarnsforeldrene er skolemulighetene veldig viktig når de velger hvor de skal bo. Nå får vi en ny og god skole og det betyr mye, sier hun.

Flytter inn i brakker

Fram til den nye skolen står klar skal elevene flyttes over i brakker ved fotballbanen på Justvik. Før rivingen var det en storstilt flyttejobb, forteller rektor. Den nye skolen får nytt interiør, men i den midlertidige må de benytte seg av utstyr fra den gamle skolen.

— Det er mye som har samlet seg opp gjennom årene, så det var mange flyttelass som måtte kjøres. Vaktmestrene som har stått for flyttingen har gjort en stor jobb, sier Håkestad.