KRISTIANSAND: — Vi må regne med at vår journalistikk vekker reaksjoner i bystyret. Det er på mange måter et godt tegn, for det viser at sakene engasjerer. Men det går en grense også for oss, og når ordføreren mener at vi må i fengsel, så hører det ingen steder hjemme. Jeg kan ikke huske å ha hørt noe lignende tidligere, sier Ljøstad.

Han sier Grundekjøn har fått rikelig anledning til å imøtegå både det som står i revisjonsrapporten og det som har kommet fram i artikler og kommentarer i Fædrelandsvennen.

- Det er spesielt formuleringer om kameraderi Grundekjøn reagerer på. Hva synes du om det?

— Det er vanskelig å skjønne hva han mener er galt. Rapporten bruker selv ord som kameraderi, og hvis Grundekjøn mener vi som avis skal straffeforfølges for å skrive at det står i rapporten, anbefaler jeg han å ta en lang spasertur.- Er det noe i dekningen av denne saken Fædrelandsvennen kunne ha gjort annerledes?

— Jeg synes vi har vært ryddige. Det kom en svært kritisk rapport etter at vi selv hadde gjort en journalistisk jobb på tilskuddsordningene. Vi har tatt utgangspunkt i det og laget journalistikk og skrevet kommentarer på bakgrunn av det som kom fram i rapporten. Vi gjør ikke jobben vår om vi ikke skal kunne fokusere på det som kommer fram i en kritisk rapport, sier Ljøstad.