KRISTIANSAND: Statsministerkandidaten fortalte om hva som fikk henne til å engasjere seg i politikken. Det var blant annet NRKs kringkastingsmonopol og butikkenes åpningstider.

— Det var ikke mulig å se på noe annet enn NRK. Så var det ungdoms-tv lørdag kveld fra halv sju til halv åtte, fortalte Erna Solberg.

— Og så stoppet sendingene halv tolv. Da sa tv-vertinnen god natt, sa Erna Solberg om bakgrunnen for sitt engasjement.

Klokken 18 stiller Erna Solberg til nettprat på fvn.no - still spørsmål her!

Må stemme

Erna Solberg oppfordret elevene til å bruke stemmeretten og bli flinkere til å ta kontakt med politikerne.

— Hvis du ikke stemmer, har du ikke lov å klage på fire år, sa Solberg, som lovet å lese meldingene hun måtte få på sosiale medier.

— Det har aldri vært lettere å komme i kontakt med politikerne enn i dag. Det er en av dere som har twitret om at jeg skulle komme hit i dag. Jeg leser det hvis noen twitrer om meg, selv om jeg ikke alltid svarer.

Dysleksi

Erna Solberg er i Kristiansand for å delta på Høyres årsmøtemiddag. Ifølge henne selv skal hun snakke en hel del om vei til voksne politikere og om skole til elevene på videregående.

Solberg vil at flere skal ta fagbrev, og støtter regjeringens forslag om at det skal være mulig å ta fagbrev og studiekompetanse på fem år. Et forslag som Erna Solberg minnet om at Høyre hadde kommet med før.

— Er det noen som tør å innrømme at de har dysleksi her? spurte Solberg og fikk respons fra noen av elevene

— Det er bra. Det er viktig at dere får oppfølging. Jeg har dysleksi. Jeg hadde ikke problem med å lese, men jeg har hatt problemer med å skrive. Jeg hører et lydbilde, jeg ser ikke et ord, sa Solberg

— Det har ikke vært noe stort problem, men av og til når jeg twitrer, er det noen som tuller med meg. Aftenposten prøvde å være morsomme, men da fikk jeg tre beklagelser oppover i systemet, og beklagelse fra tre sjefer.