I onsdagens utgave av lokalavisen Søgne & Songdalen Budstikke sier Tom Løchen at gruppeleder Helge Andresen med sine 78 år er altfor gammel, han er dominerende, og at ordfører Åse Severinsen er usynlig og vanskelig å få tak i.

Les mer:

Løchen sier til Fædrelandsvennen at han står for det han er sitert på.

Vil bli ordfører selv

— Jeg har gitt utrykk for meninger som jeg vet jeg ikke er alene om. Jeg har fått mange telefoner og meldinger i dag, fra folk som støtter meg, sier Løchen.

Tom Løchen (t.v.) mener Helge Andresen, nummer to fra Venstre, er for gammel og for dominerende i partiet. Tredjemann på bildet er Egel Terkelsen (Frp), mens Torbjørn Langeland (H) står i rutet skjorte med ryggen til. Foto: Thomas Hegna

— Fra partifeller? - Ja. Jeg er her på rådhuset i dag og flere sier at det var godt noen sa i fra, forteller Løchen.

Les også:

Dette er på et nivå som jeg ikke vil kommentere.

Løchen står som nummer tre på nominasjonslista etter Åse Severinsen og Helge Andresen, men legger ikke skjul på at han synes han burde stått øverst.

— Vi trenger fornying. På fylkesnivå har vi klart å mobilisere mye unge folk, det burde vi få til på kommunenivå også, mener Løchen, og viser til at gjennomsnittsalderen på de 11 øverste navnene på lista er 58,7 år.

— Vi er ikke der vi skal være. Det er trist at jeg som er 51 år drar ned snittet, sier Tom Løchen.

- Aldri opplevd lignende

Til Budstikka sier Løchen at unge trekker seg ut av partiet på grunn av Helge Andresen og at han skal ha viljen sin gjennom, uansett hva andre mener.

Jeg er ikke redd for å peke på hvem jeg mener skal ut.

- Uttalelsene kan tyde på at det er sterke personmotsetninger innad i partiet?

— Nei, dette går på at vi trenger fornyelse. Jeg er ikke redd for å peke på hvem jeg mener skal ut. Jeg var på gruppemøte med Helge Andresen senest i går, og vi snakket sak og politikk som før, sier Løchen.

Les også:

Ordfører Åse Severinsen her omgitt av partifeller på et medlemsmøte i Høyre tidligere i høst. Hun opplever utspillet til Løchen som meget spesielt. -Det er ikke okei, sier Severinsen. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Helge Andresen på sin side sier følgende om karakteristikkene fra Løchen:— Dette er på et nivå som jeg ikke vil kommentere, sier gruppelederen, som har vært aktiv politisk for Høyre i en årrekke.

- Har du opplevd noe lignende før?

— Aldri. Det eneste jeg vil si i tillegg er at Søgne Høyre i den perioden jeg har vært gruppeleder har hatt det beste valgresultatet for Høyre på Agder. Kun Lillesand har gjort det bedre enn oss. Folk flest får vurdere min innsats ut fra de resultatene vi har hatt, sier Andresen.

Kjenner seg ikke igjen

Åse Severinsen sier til Fædrelandsvennen at hun ikke synes partifelle Løchens utspill i lokalavisen er okei.

— Det er meget spesielt, han har ikke pratet med meg om det i det hele tatt.

- Hva tenker du om det han sier om deg?

— At her er det en person som har veldig lyst til å bli ordfører, og så spiller han det ut.

Trond Reitan er leder av Søgne Høyre. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Severinsen viser til at det er nominasjonskomiteen som har satt sammen lista, og mener Løchen må rette kritikken dit.— Han får ta runden der det hører hjemme, nemlig på nominasjonsmøtet, sier hun.

Her er det en person som har veldig lyst til å bli ordfører, og så spiller han det ut.

- Løchen sier at du er lite tilgjengelig?

— Det kjenner jeg meg ikke igjen i et sted, sier Severinsen. Hun forteller at selv om hun ikke er tilgjengelig på telefon hele tiden, ringer hun alltid tilbake.

— Jeg har aldri avvist noen, og hver tirsdag har jeg åpen dag på rådhuset, poengterer hun.

Løchen er enig i at nominasjonsmøtet har det avgjørende ordet. - Jeg er helt sikker på at det vil komme forslag til endringer der. Så langt har vi bare fått den øverste halvparten av lista. Jeg ser fram til å se resten, og regner med det er flere ungdomskandidater der. Så får vi passe på å stemme dem oppover, sier han.

- Burde vært tatt opp internt

Leder Trond Reitan i Søgne Høyre mener utspillene til Tom Løchen handler om posisjonering.

— Det viser bare at det er kamp om plassene, og at det for enkelte kandidater er viktig å posisjonere seg og sitt kandidatur overfor medlemmene, sier Reitan.

Folk flest får vurdere min innsats ut fra de resultatene vi har hatt.

- Gjenspeiler Løchens innspill nivået på debatten i Søgne Høyre?

— Det jeg kan si, er at det er ryddige og greie forhold internt og på gruppemøter. Men jeg ser altså på det som en meningsytring fra Løchens siden, sier Reitan.

- Hva synes du om måten Løchen karakteriserer andre partifeller?

— Dette utspillet kunne nok vært tatt opp internt før det ble en sak utad.

Trond Reitan sier han har full tillit til at nominasjonsmøtet velger de beste til å representere partiet, ut fra den listen nominasjonsmøtet har satt opp.