Det var stort politioppbud på stedet hvor volden fant sted natt til 26. januar. Foto: Vegard Nekstad

Voldsepisoden fant sted natt til søndag 26. januar. Den nå domfelte 19-åringen var da ute på byen og ved 02-tiden havnet hun i bråk med to andre kvinner.

I retten forklarte 19-åringen at hun ble slått, lugget og dyttet ned en trapp av de to kvinnene.

Selvforsvar

Hun erkjente at hun hadde slått en av kvinnen i hodet med en jernstang, men hevdet at det skjedde i selvforsvar.

Offeret, en kvinne i 20-årene, pådro seg hjernerystelse og måtte sy fire sting i hodet som et resultat av slaget.Kristiansand tingrett legger til grunn at 19-åringen ble angrepet, men avviser at hun kan påberope seg nødverge.

Kvinnen hevdet selv at hun lå nede da hun tilfeldigvis fant jernstangen. Andre vitner har forklart at hun hentet den i en leilighet etter slåsskampen med de to kvinnene.

Berettiget harme

«Retten finner å legge til grunn at det var fornærmede som iglet til bråk, og at tiltalte slo henne med jernstangen i berettiget harme. Selv om tiltaltes handling ikke kan forsvares, må det likevel tillegges vekt ved straffeutmålingen at vi her ikke står overfor blind vold», skriver dommerfullmektig Ingulf Nordahl i dommen.

Retten kom fram til at en passende straff er fengsel i fem måneder. To måneder av straffen gjøres betinget. Hun må i tillegg betale 25.000 kroner i erstatning til kvinnen hun slo i hodet.