Den røde ringen viser rasstedet, som skal ligge mellom Storeknut og Gravasstøl. Foto: Elling Svela

SIRDAL: - Søket er nå avsluttet. Skredet er gjennomsøkt av en skredgruppe, lavinehunder fra politiet i Stavanger og luftambulanse med søkekamera, forteller Frank Roland, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Søket ble avsluttet klokka 16.19 .

IMG_0610.JPG Foto: Elling Svela

Turgåere varslet

Det var turgåere som varslet om skredet like før klokka 14.00 torsdag. Skredet skal ha vært cirka 50 meter langt og 15-20 meter bredt. Ifølge Avisen Agder gikk skredet i fjellpartiet mellom Storeknut og Gravasstøl.

Et Sea King-helikopter bidro i søket etter savnede ved rasstedet i Sirdal. Helikopteret hentet blant annet et skredteam. Foto: Elling Svela

— Det er sannsynligvis ingen som er tatt, men vi har mannskaper og hunder som gjennomsøker skredet for å være hundre prosent sikre, opplyste Egil Netland, lensmann i Sirdal, til Fædrelandsvennen under søket.

- Ingen skispor

Ifølge NTB ble det sett skispor inn i skredet.

Operasjonsleder Frank Roland forteller at det ikke ble funnet skispor inn og ut av skredområdet. Det var også en av grunnene til at søket ble avsluttet.

En skredgruppe og annet mannskap var tilfeldigvis ikke så langt unna området der skredet gikk, på grunn av forberedelser til en skredøvelse.

— Nå har det gått et nytt skred i Svandalen i Sauda, så mannskapene har nå dratt videre ditt, opplyser Roland i 16-tiden.