KRISTIANSAND: — Dersom det blir en langvarig streik, som vi er forberedt på, så kan det ved seinere opptrappinger skje at også førsteklassingene rammes, sier fylkesleder i Utdanningsforbundet i Vest-Agder, Åse Løvdal, til Fædrelandsvennen.

Rundt skolestart neste uke kan tusenvis av lærere i Norge bli tatt ut i en opptrapping av den pågående streiken.

Utdanningsforbunder har lovet at førsteklassingene skal fredes under selve skolestarten. Nå presiserer Løvdal at de også kan bli rammet ved seinere opptrapping.

Mandag var det et nytt møte mellom partene, Utdanningsforbundet og Kommunenes sentralforbund, men de gikk fra hverandre uten noen bevegelse, ifølge Løvdal.

Streik

Dermed øker sannsynligheten for at en rekke skoler på Sørlandet vil bli rammet av lærere i streik. I Kristiansand er torsdag 14. august skolestart, og Utdanningsforbundet vil meddele arbeidsgiver fire dager før hvor omfattende streikeopptrappingen blir.

— Vi skal informere arbeidsgiver, og så skal arbeidsgiver informere videre til foreldre, sier Løvdal.

Omfattende

Hun vet hvor omfattende streikeopptrappingen blir, den er bestemt av fagforeningen sentralt. Men hun akter ikke å signalisere noe før fire dager før skolestart, slik avtaleverket slår fast.

Nesten uke samles alle lokallagsledere for de nesten 6000 medlemmene forbundet har i Vest-Agder. Dette er i utgangspunktet et rutinemessig tariffmøte før høstsemesteret. Men Løvdal sier det selvfølgelig vil bli preget av en evenutell streikeopptrapping.