Årsaken er at betonghellene i krysset ved Frivoldsveien holder på å løse seg opp.

— Det er veldig dårlig standard på hellene i dette krysset, så vi vil fjerne dem helt og legge to lag med asfalt oppå. I tillegg, sier Mohtasham Ghaderi i Statens vegvesen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Deformert

Krysset skal først graves helt opp, før det blir lagt nytt underlag og asfaltert to lag over. I en pressemelding fra Statens vegvesen står det at hellene har betydelige deformasjoner og slag i overgangen mellom den asfalterte veien og de opphøyde hellene.

Veien vil bli avstengt fra mandag 11. august klokka 07.00 til onsdag 13. august klokka 23.00.

Ferdig før skolestart

— Vi vil få jobben gjort før skolestart. Vi prøvde å finne noe i arkivet om hvorfor disse hellene hadde blitt lagt der, men det var så lenge siden at vi nesten ikke fant noe om dem. Vi vet at disse hellene har vært der siden begynnelsen av 90-tallet og ble lagt der i forbindelse med byggingen av Jappa skole. Etter mange år har de blitt slitt, og vi har fått henvendelser fra trafikanter og vegvesenets egne ansatte som bor i Grimstad om problemet, sier Ghaderi.

For å sikre publikum tilgang til området rundt Jappa skole og Grimstad Vertshus vil det bli laget en midlertidig grusvei. Omkjøringen vil bli skiltet.