Drapstruslene mot dørvakten skal ha blitt fremsatt under en tur på byen i mai i fjor. 43-åringen ble da bedt om å forlate et utested av en vakt som mente han var overstadig beruset.

Dørvakten har forklart at 43-åringen ble aggressiv og lot som han trakk av en pistol med fingrene. Han skal deretter ha sagt «du kødder ikke med presidenten i Outlaws» og spyttet dørvakten i ansiktet.

Husker ikke noe

43-åringen har erkjent straffskyld for truslene, men husker ikke noe av det som skjedde. I retten forklarte mannen at han hadde drukket 12-13 halvlitere den aktuelle kvelden.

Da mannen møtte i retten måtte han også svare for drapstrusler mot en annen mann. En måned før byturen i mai skal 43-åringen ha presset seg inn i boligen til en annen mann i Songdalen sammen med to andre menn. Bakgrunnen for besøket skal ha vært et pengekrav på over 200.000 kroner. Etter å ha levert kravet med en betalingsfrist på 14 dager skal en av 43-åringens følgesvenner ha kommet med indirekte drapstrusler mot skyldneren.

Den tiltalte 43-åringen hevdet i retten at han aldri var inne i boligen, men bare leverte fakturaen med betalingskravet og gikk.

120 timers samfunnsstraff

43-åringen sto også tiltalt for å ha tatt kvelertak og slått en tilfeldig person under en annen bytur.

Mannen har forklart at alle de straffbare forholdene ble begått i en vanskelig periode i livet hans. Han gikk gjennom et samlivsbrudd, drakk mye og var support-medlem i Outlaws. Nå har han flyttet sammen med kona igjen, fått ny jobb og et sunnere forhold til alkohol.

Retten kom fram til at straffen passende kunne settes til 120 timers samfunnsstraff. Han dømmes også til å tåle inndragning av en vest merket Outlaws support. Mannen samtykket til inndragelsen.