Ulykken fant sted utenfor hotellet Noas Ark ved Dyreparken, på fylkesvei 420. Et øyenvitne til hendelsen sier at fire personer løp ut i veien, bak en bobil, uten å se seg for.

Mens en jente ble fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand med lettere skader i hofte og hode, ble bilføreren fra Lillesand avhørt på stedet.

Lav fart

— Jeg lå bak en bobil, som måtte legge seg ut fordi en bil stoppet i veikanten for å slippe av flere barn. Samtidig kom mannens bil imot, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

— I det bobilen har passert den parkerte bilen, og møtende bil er i ferd med å passere bobilen, løper flere barn over veien. Da var mannen allerede i ferd med å bremse opp og legge seg ut mot grøftekanten på grunn av bobilen, legger vitnet til.

Kvinnen sier videre at det så ut til at jenta ble truffet i kneet, før hofta traff toppen av panseret og jenta ramlet i bakken med hodet først.

— Bilfører stoppet på 20 centimeter, så farten var lav. Hadde han holdt 50-sonen ville dette ha gått mye verre, mener øyenvitnet.

Midlertidig beslag

Jourhavende politijurist Unni Guldberg forteller til Fædrelandsvennen at mannens førerkort er midlertidig beslaglagt.

— Vi kommer til å avgjøre i løpet av de kommende tre ukene om det er grunnlag for å opprettholde førerkortet. Midlertidig beslag er rutine i saker der personer er påkjørt og det blir personskade, opplyser Guldberg.

Ettersom førerkortet er beslaglagt, er bilfører midlertidig siktet for uaktsom kjøring. Mannen var uenig i at han hadde gjort noe klanderverdig, men valgte til slutt å samtykke i førerkortbeslag.

— Jeg rakk å se i øyenkroken at det stod noen barn langs veien, før bobilen kom. Jeg bremset opp, og la meg til høyre. Så kom barna løpende. Å unngå sammenstøt var ikke mulig. Heldigvis ser det ut til å gå bra med jenta, sier en skjelven bilfører til Fædrelandsvennen.

Etterlyser bobil

Etter hva vitner og politiet på stedet forteller, skal bobilen som var involvert i trafikkulykken, ha stoppet opp ved busslommen nær hotellet.

— Etter å ha kikket tilbake mot skadestedet, kjørte bobilen videre uten å ta kontakt med oss. Jeg mener på den var norsk, men er ikke helt sikker, sier øyenvitnet.

— I utgangspunktet har alle som er involvert i, eller vitne til en trafikkulykke, plikt til å stoppe og til å hjelpe. Derfor ønsker politiet å komme i kontakt med føreren av bobilen, forteller polititjenestekvinnene på stedet.

Politiet hadde i 14-tiden ikke noen ytterligere informasjon om jentas skader. Hun var ved bevissthet, og fikk påført nakkekrage, før ambulansen fraktet henne til sykehus for en legesjekk.