Budskapet på ryggen levner ingen tvil om hvem Rolf Henrik Karlsen og Marius Hodne holder med, både under fotball VM og ellers. Foto: NTB scanpix / Reuters
Her er bildet mamma Anne-Grethe Frigstad Hodne la ut av guttene etter at de kom inn i stua via internasjonalt tv.

— Vi synes dette er veldig gøy. At Jesus er i fokus når to gutter fra Sørlandet kommer på tv verden rundt, er vel bare slik det skal være, ler Rolf Henrik Karlsen (19).

Sammen med Marius Hodne (20) har han deltatt på disippeltreningskole i regi av Ungdom i Oppdrag i Brasil. Nå er de to på misjonsoppdrag under fotball-VM.

- De trenger Jesus

— Da Iran og Nigeria skulle spille, tenkte vi: Begge landene er muslimske. De trenger å kjenne Jesus. Derfor tok vi de brasilianske draktene og skrev vårt budskap på den, forteller Karlsen.

Han synes oppmerksomheten etterpå er som et under.

Marius Hodne sier et brasiliansk fotballmagasin trykket bilde av dem. Deretter ble det lagt ut på Facebook av en kjent brasiliansk gospelsanger. Dermed var delingen i gang. Onsdag formiddag var bildet delt over 25.000 ganger.

Onsdag kveld var talllet 26.500, mens det torsdag ettermiddag haddet bikket 30.000. ## Til hele verden

— Enda flere så oss på tv-sendingen som gikk til hele verden. Vi fikk seks sekunder. Vårt budskap nådde forhåpentligvis milliarder, sier Karlsen.

Stolt mamma

Hjemme fikk mamma Anne-Grete Frigstad Hodne oversendt bilde av guttene da hadde vært på tv-skjermen. Hun la stolt ut på Facebook etterpå:

— Selv så jeg dem ikke, jeg så vel ikke noe særlig på denne kampen. Men jeg skjønner at dette tar helt av. Jeg er stolt av guttene. Men jeg har sagt de må være forsiktige der nede, sier hun.