Fylkesmannen i Vest-Agder gir lørdag fellingstillatelse på en ulv siden denne ulven har gjort skade på saueflokken i Lindesnes.

— Skadefellingslaget i Vest-Agder er varslet så de eventuelt kan få startet jakt lørdag ettermiddag, sier Tor Punsvik, viltforvalter hos fylkesmannen i Vest-Agder.

Langt nord

Lindesnes-ulven har vært i området mellom Kvås og Audnedal, på et sted som heter Brådeland nord i Lindesnes kommune.

Er ulven som ble observert i Vegårshei forrige uke, den samme ulven som fredag var i Lindesnes. Foto: Jan Brekke

— Dette er det første ulveangrepet vi har dokumentert i år. Svenskene har ikke hatt jakt på ulv i vinter, så det er mest sannsynlig en svensk ung hannulv som er i området, mener Punsvik.- Om dette er den samme ulven som ble fanget på et viltkamera øst i Aust-Agder i forrige uke, kan ikke utelukkes. Men det kan også være et annet dyr. Vi vet ikke, legger han til.

Se video av ulven i Vegårshei i videoen i toppen av saken!

Tre døde

Rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn i Agder, Jon-Erling Skåtan ved SNO i Hægebostad, sier de har vært på funnstedet i Lindesnes for å undersøke sauene.

Dette lammet måtte bøte med livet da ulven angrep fredag. Foto: Jon-Erling Skåtan/SNO

— Tre lam var døde, der to hadde typiske ulveskader med bitt over rygg og avlivsningsbitt i halsen, sier Skåtan.- I tillegg hadde ulven også spist på de to lammene. Lammet som hadde løpt på vannet var det ikke skader på, så det er nok blitt skremt av ulven, legger han til.

Ber om tips

Punsvik og Skåtan si de nå ønsker melding om observasjoner av eventuell ulv i Vest-Agder.

— I tillegg ber vi saueeierne om å følge med på besetningen. Dersom det er skader på dyr, må også dette meldes inn til oss, påpeker Punsvik.

— Om dyrene forsvinner, eller er unormalt skremte, ønsker vi at bøndene melder ifra om dette også. De tre dyrene som er døde, ble oppdaget i forbindelse med innsanking av sauer, forteller viltkontakten til fylkesmannen i Vest-Agder.