— Han var en av mine beste venner. Vi var sammen hver dag. På skolen, på fritiden eller gjennom fotballen. Nå var vi på samme russebil. Vi var åtte på samme bil, men nå er vi kun sju. Setet til Joakim står tomt. Vi har bestemt at det skal stå tomt, til minne om ham. Alt blir annerledes nå, sier russepresidenten i Mandal.

Den drepte 19-åringen var elev i Mandal og hadde akkurat startet russefeiringen. Van der Hagen Nørgaard sier at hendelsen er ufattelig og at han er svært preget av drapet som skjedde på Ime i Mandal onsdag formiddag.

- Stort hjerte

— Jeg er fremdeles sjokkert. Det hele er voldsomt å fordøye og tankene svirrer fremdeles rundt i hodet. Det tok lang tid før jeg fikk sove i natt, sier russepresidenten og ser ned i bakken.

Vi sitter i skolegården ved

Dagen etter drapet på Joakim Ophaug Røksland, som var elev ved Mandal videregående skole, var svært følelsesladet for ungdommene. Russepresident Justus Van der Hagen Nørgaard klemmer en medruss hardt i skolegården. Til venstre står nestleder i russestyret, Teodor Aanensen.

Mandal videregående skole og i bakgrunnen er flagget på halv stang.

Han beskriver den avdøde vennen som god kamerat med et stort hjerte for dem rundt seg.

Joakim hadde et stort hjerte

— Han var en livlig gutt med mye energi. En som alltid var i godt humør. Joakim hadde et stort hjerte, sier Van der Hagen Nørgaard stille.

Drapsmannen elev ved skolen

Den siktede 19-åringen var også elev ved skolen i Mandal og skulle deltatt på rebusløp denne uka.

Flagget i skolegården på Mandal videregående skole var på halv stang torsdag formiddag.

— Jeg forstår ingenting av det som har skjedd. Vi har mistet to russ og tankene går til familiene til begge to, sier han.

Etter gårsdagens tragiske hendelse var russen i Mandal samlet onsdag kveld.

— Vi ønsket å samle russen for å sørge og dele tankene mange satt igjen med. Det gjorde godt for oss, sier Van der Hagen Nørgaard og får støtte av visepresident Teodor Aanensen.

Avlyser rebusløp

- Dette kullet er svært tett knyttet og det var viktig å sørge sammen, sier Aanensen.

Torsdag var en tung dag for elevene ved Mandal videregående skole. Russepresident Justus Van der Hagen Nørgaard og nestleder Teodor Aanensen opplever drapet som uvirkelig.

De opplyser at rebusløpet som skulle vært arrangert i helga nå vil bli avlyst.— I stedet vil vi prøve å få til en samling. Vi ønsker ikke at russen skal være alene de neste dagene, sier de.

- Hva med resten av russefeiringen?

— Det er litt tidlig å si noe om. Nå må alt synke inn og folk må få tid til å bearbeide tanker og følelser, sier Van der Hagen Nørgaard.

Følg FVN Mandal på Facebook