Men hva kan det være?

Espen Hjetland har tatt opp timelapse-videoen utover Kristiansand natt til søndag klokka 00.39, der flere bilder er tatt med lang lukkertid settes sammen for å gi en effekt av rask spoling fremover.

Bildene er tatt med lukkertid på 20 sekund, og med 25 sekunds intervaller.

— Jeg la merke til lysene i videoen som har et mye større utsnitt, og zoomet så inn for å se nærmere. Jeg kan ikke forklare hva disse lysene er, sier han.

Hjetland la videoen ut på Facebook, og i kommentarfeltet under foreslår vennene hans sporlys fra et maskingevær, eller kanskje at det er meteorer.

På videoen kan det se ut som lysene dukker opp over området Slettheia/Vågsbygd.

På hjemmesiden hans kan du se videoen i sin helhet.

Neppe astronomisk

Vi har sendt videoen til Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo (UiO). Forsker Håkon Dahle, som blant annet interesserer seg for kosmologi og ekstragalaktisk astronomi, mener han ikke er mannen til å kunne svare:

— Det ser ut som at lysene beveger seg i forgrunnen i forhold til de mørke åsene i horisonten, så det er i hvert fall ikke noe astronomiskfenomen, sier han.

Leder av Astronomiforeningen i Agder, Trond Hugo Hermansen, ringer opp igjen etter å ha konferert med en kollega i Norsk meteorittnettverk.

— Han sier at det ser ut som om lysene skytes opp foran fjellet i bakgrunnen. Da ser det egentlig mer ut som sporlys. Det kan også være fyrverkeri, sier Hermansen.

Neppe militært

Vi ringer videre for kompetanse på sporlys, våpen og ammunisjon: Forsvaret.

— Vi har ikke hatt noen aktivitet i området, så det er lite trolig at dette henger sammen med militær aktivitet. Vår vurdering er også at dette ikke kommer fra sporlys, skudd eller lignende, sier oberstløytnant og talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen.

— Lukkertiden er lang, og sporlys ville ha sett helet annerledes ut. Lysbanene samsvarer heller ikke, og lysene kommer fra ulike steder. Mest trolig kommer ikke dette fra et våpen.

Har du noen formening om hva det kan være? Skriv inn ditt tips i kommentarfeltet under.