Da Torill Thømt gikk inn til terapibassenget mandag kveld trodde hun først at det ble utført reparasjoner i taket.

— Platene og lysarmaturen lå jo rett ved siden av bassenget. Jeg trodde bare at det hadde blitt tatt ned, siden lysrørene ikke var knust. Flere kom etter hvert, før noen plutselig sa til oss at vi ikke kunne være der. Vi fikk beskjed om at platene hadde falt ned, og at de måtte stenge bassenget, sier Thømt, som er med i en revmatikerforening som ukentlig benytter seg av terapibassenget til Aquarama.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Reagerte hurtig

Hun var raskt ute av bassenget da beskjeden ble gitt.

— Vi kunne jo risikert å få lysrør over oss, så det var bare å komme seg ut av bassenget. Taket må jo gjennomgå en omfattende reparasjon hvis det er fare for at det løsner og faller ned, sier hun.

Edgar Lorvik, også han medlem av revmatikerforeningen, sier at takplatene har sett dårlige ut lenge.

— Jeg har lagt merke til platene en god stund, det har sett ut som om de har hengt litt dårlig. Dette kunne ha gått skikkelig galt, på et annet tidspunkt kunne det jo ha vært folk der. Da jeg så hva som hadde skjedd ga jeg våre medlemmer beskjed om at de måtte komme seg ut av bassenget, sier han.

Sperret av bassenget

Lorvik anslår at himlingsplatene og lysarmaturen må ha falt ned mellom klokka halv sju og sju.

— Det er babysvømming der fram til klokka halv sju, og vi kom inn klokka sju. Etter at jeg så hva som hadde skjedd kontaktet jeg betjeningen, som kontaktet teknikere for å se på situasjonen. De var enige med meg, og fikk sperret av bassenget, sier Lorvik.

Han tror grunnen til at himlingsplatene falt ned kan være at materialet ikke tåler det varme klimaet i bassengarealet.

— Jeg tenker at materialet i platene ikke kan være tilpasset inneklimaet et slikt varmt basseng lager, det blir jo veldig fuktig og varmt over bassenget, sier Lorvik.

Fagfolk skal se på skaden

Daglig leder ved Aquarama, Unni Mesel, bekrefter at himlingsplatene falt ned.

— Tre himlingsplater med lysarmatur falt ned fra taket ved tørrarealet rundt bassenget. Når brukerne kom ut til bassenget ble dette meldt fra om, deretter stengte vi bassenget. Nå har vi bestilt fagfolk som skal se på skaden i morgen tidlig, sier hun.

Mesel vil ikke si noe om en eventuell årsak til hendelsen enda.

— Det er for tidlig å si noe om årsaken. Lysarmaturene som er festet til himlingsplatene kan være for tunge, men det blir jo bare gjetning før fagfolkene har fått sett på det. Klimaet inne i rommet er jo fuktig, men dette er bygget for å være inne i et bassengområde, sier hun.

- Heldigvis gikk det bra

Leddgiktforeningen fikk tilbud om å bruke et annet basseng, noe også andre gjester vil få tilbud om imens terapibassenget stenges.

— Sannsynligvis tar ikke reparasjonen lang tid, men vi skal holde området avstengt til det er helt trygt. Heldigvis gikk dette bra, og ingen ble truffet. Nå får vi sjekket grundig opp i taket, sier daglig leder Mesel.