— Jeg er veldig glad for at UiA har fått to av de første stipendiatene. De skal arbeide med veldig aktuelle og viktige spørsmål, sier Torunn Lauvdal, rektor ved Universitetet i Agder (UiA), i en pressemelding.

Onsdag ble det klart at Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus, i samarbeid med UiA, har fått innvilget to doktorgradssøknader av Norges forskningsråd, i den nye ordningen kalt Offentlig sektor PhD.

Helseteknologi

Via ordningen kan offentlig ansatte ta doktorgrad. De skal forske på saker som er av interesse for offentlig sektor, og arbeidet skal resultere i at sektoren styrker sine tilbud.

Kirsti Askedal og Geir Thore Berge fikk de to doktorgradsstipendiene, og skal begge forske på helseteknologi.

Skal forske på effektivisering

Askedal, som er utdannet sykepleier og har mastergrad i helseinformatikk, er nå ansatt i Kristiansand kommune. Hun skal forske på økonomiske og menneskelige gevinster av effektiviserings- og endringstiltak i kommunens helse- og omsorgssektor.

— Dette er utrolig spennende. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Askedal i pressemeldingen.

Pasientdata

Berge er ansatt ved Sørlandet sykehus og leder til daglig enheten som arbeider med kliniske ikt-systemer. Han er utdannet sykepleier og har mastergrad i informasjonssystemer.

Berge skal forske på strukturering av informasjon og pasientdata i helsevesenet, og han skal blant annet se på hvordan pasientjournaler kan struktureres bedre.