— Det er ikke ofte det bevilges så mye penger til museale formål, så dette er et viktig vedtak. Dessuten er det et første lite skritt på veien mot et moderne museum på Odderøya, sier fylkeskonservator Frans-Arne Stylegar til Fædrelandsvennen.

Kystkultur

I aktivitetsbygget skal det foregå båtbygging, barking av tauverk, røyking av fisk, ved siden av at bygningen skal være en aktivitetsarena for båtentusiaster, utstillinger og undervisning.

Bygget får møterom, en liten kafé og toaletter.

— Det blir et senter for kystkultur, og det vil løfte Nodeviga og muliggjøre videre utvikling av Nodeviga, sier Stylegar.

14,8 millioner

Aktivitetsbygget vil koste 14,8 millioner kroner. Forutsetningen er at Kristiansand kommune og andre bevilger resten.

— Aktivitetsbygget er en del av Vest-Agdermuseets satsing på kystkultur, men må ikke forveksles med nytt museumsbygg på Odderøya. Det nye museumsbygget eller formidlingsbygget kommer senere. Men vi foretar nå et første skritt på etableringen av museal aktivitet i regi av Vest-Agdermuseet på Odderøya, sier Stylegar.

Han minner om at bystyret og fylkestinget har sagt at nytt fylkesmuseum skal ligge på Oddeerøya, men at samlingen av bygninger på Konsgård ikke skal flyttes.