— Slike beløp det snakkes om her er meg helt ukjent, sier han.

Avisa Lindesnes hevder å ha kilder i Kripos som sier at den narkomistenkte kvinnen fra Lindesnes-regionen skal ha overført over 500.000 kroner til en mannsperson i Ecuador i løpet av det siste året.

Ifølge avisa skal det ha skjedd fordi personen hun hadde kontakt med var alvorlig syk, og at pengene skulle gå til medisinsk hjelp.

Fikk kontakt

Grønås fikk torsdag omsider kontakt med kvinnens advokat i Ecuador. Han fortalte Grønås at kvinnen hevder at hun er lurt, og at hun ikke bekjenner noe straffeskyld.

VG som er i hovedstaden Quito har snakket med det nasjonale narkotikapolitiet. De mener at hun godt visste at kofferten hun bar hadde nesten tre kilo kokain.

— Stoffet var flatpakket i poser og gjemt i en polstret del innebygd i lokket på kofferten hennes. Det var kamuflert, slik at det skulle se ut som en helt vanlig koffert, sier en operasjonsleder i narkotikapolitiet til avisen.

Han sier videre at deres erfaring er at de som har slike doble kofferter stort sett alltid vet at det er narkotika der.

Sønnen: Hun er lurt

Sønnen til kvinnen sier til Fædrelandsvennen at også han tror hun er lurt, men at han ut over det ikke ønsker å kommentere saken. Det er noe familien har blitt enige om.

Etter det Fædrelandsvennen vet, skal familiemedlemmer nå dra for å bistå kvinnen i Ecuador.

Onsdag i neste uke er det rettsmøte om saken i Quito.

Oppretter norsk sak?

Grønås sier at hans kontakt med norsk politi har vært for å finne ut av om det vil bli opprettet en sak mot kvinnen i Norge.

— Så langt har jeg ikke fått noe svar på det, sier han.

Til dette sier medierådgiver Ida Dahl Nilssen i Kripos at de ikke har tatt stilling til spørsmålet ennå.

Fortsatt har advokaten ikke oppnådd kontakt med kvinnen i 50-årene, bortsett fra at hun la igjen en beskjed på hans telefonsvarer torsdag kveld.

— Jeg håper hun nå tar ny kontakt, sier Grønås.